Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Lyhytaikaisen asumisen palveluseteli käyttöön omaishoidon asiakkaille Jyväskylässä

Lyhytaikaisen asumisen palveluseteli käyttöön omaishoidon asiakkaille Jyväskylässä

Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelut on ottanut käyttöön lyhytaikaisen tehostetun palveluasumisen palvelusetelin eli LAH-palvelusetelin. Uuden palvelusetelin avulla lisätään omaishoitajien valinnanmahdollisuuksia ja tuetaan omaishoitajaa hoitotyössä.

LAH- palveluseteliin on oikeutettu henkilö, jolla on päätös omaishoidontuesta. Palvelusetelin hakuprosessi käynnistyy yhteydenotolla omaishoidontuen palveluohjaajaan.
LAH -palveluseteliä myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa.

Palveluseteliä käytetään yksityisten palveluntuottajien tarjoamassa lyhytaikaishoidossa

LAH- palveluseteli on tarkoitettu ensisijaisesti omaishoidettavan säännölliseen lyhytaikaishoitoon, johon sisältyy omaishoitajan lakisääteinen vapaa. Omaishoitajilla on kuukausittain oikeus kolmen päivän vapaaseen. LAH- palvelusetelillä omaishoidon asiakas voi mennä lyhytaikaishoitoon lyhytaikaisen palveluasumisen palvelusetelituottajaksi hyväksyttyyn yksityiseen palvelukotiin. Palveluseteliä ei voi käyttää Jyväskylän kaupungin omassa lyhytaikaishoidon yksikössä Akseli ja Elinassa.

Palveluseteliä voidaan myöntää omaishoidontuen asiakkaille viikon jakso kuukausittain. Jaksotuksesta omaishoitajat sopivat yhdessä omaishoidontuen palveluohjaajan kanssa.

Asiakas maksaa hoidostaan omaishoitajan lakisääteisen vapaan ajalta 11,50 euroa/ vuorokausi ja muilta vuorokausilta 36,20 euroa.
Jos palveluntuottajan vuorokausihinta on suurempi kuin palvelusetelin arvo 100,68 euroa/ vuorokausi, maksaa asiakas palvelusetelin arvon ylimenevän osan palveluntuottajalle.

Lisätietoa: Omaishoidontuen palveluohjaajat Anne Venäläinen, p. (014) 266 3778, Sanna Kanniainen, p. (014) 266 3779, Päivi Viitala, p. (014) 266 3635
Palveluntuottajia löytyy :https://www.klemmari.info/

14.10.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje