Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Enkelit putoavat Galleria Ratamossa Jyväskylässä

Enkelit putoavat Galleria Ratamossa Jyväskylässä

Guy Langevin tuo Galleria Ratamoon teossarjan, joka käsittelee enkeliteemaa. Sarjan nimi Falling Angels (Putoavat enkelit) tuo mieleen raamatullisen kertomuksen langenneesta enkelistä, joka karkotetaan tekojensa vuoksi taivaasta. Langevinin enkeli ei ole kuitenkaan läpeensä paha vaan enemmänkin ihmisen kaltainen olento.


Kadotus, 2013, mezzotinto,70 x 50 cm

Kanadalainen Guy Langevin on yksi tunnetuimmista taidegraafikoista maassaan. Hän on kansainvälisesti palkittu taiteilija, joka pitää grafiikan mestarikursseja eri puolilla maailmaa. Lisäksi hän on ollut perustamassa Atelier Presse Papier –työpajaa ja Biennale internationale d’estampe contemporaine -grafiikkabiennaalia Trois-Rivièresissa Quebecissa. Langevin on mezzotinton taitaja. Tekniikalle on tyypillistä pehmeät sävypinnat ja värisiirtymät hennommista harmaista aina syvimpään mustaan.

Taiteilijan sanoin:
”Katso enkelien putoamista, niiden iltahämärää ja vanhuudenheikkoutta. Putoamisen aikana enkelit muodostuvat, niiden vartalot muuttavat muotoaan, kiertyvät, vääntyvät, itkevät kivuliaasti. Ne tulevat satuttamaan maata, ne tulevat satuttamaan itseään, mutta eivät kuole, se olisi liian helppoa, ne säilyvät elossa. Monet niistä ovat luultavasti jo keskellämme, eläen ihmisinä.”


Persefone helvetistä, 2014, mezzotinto, 58 x 78 cm

Guy Langevinin kotisivu

Guy Langevin: Falling Angels
20.10.-13.11.2016
Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18, vapaa pääsy
puh. 014 266 4389
ratamo(at)jkl.fi

13.10.2016Anna-Leena Pesonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje