Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä tarvitsisi uuden yhtenäiskoulun jo 2020, alustavissa suunnitelmissa suunnaksi kaavailtu Keljonkangasta

Jyväskylä tarvitsisi uuden yhtenäiskoulun jo 2020, alustavissa suunnitelmissa suunnaksi kaavailtu Keljonkangasta

Jyväskylän sivistyslautakunnalle esiteltiin iltakoulussa perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen asiakas oppilastilastoja ja -ennusteita sekä niiden pohjalta tehtyjä kaavailuja alueen varhaiskasvatus- ja koulujärjestelyistä. Aivan kuten vuonna 2014 tehdyssä kouluverkkoselvityksessä ennustettiin, kaupungissa tulee vuosikymmenen loppua kohden mentäessä tarve uudelle yläkoululle. Lasten määrä on kasvanut Jyväskylässä jopa arvioitua nopeammin ja alun perin ensi vuosikymmenen puoliväliin kaavaillun yläkouluinvestoinnin ajankohtaa olisi tarve aikaistaa vuoteen 2020, mikä edellyttää jo suunniteltujen kouluinvestointien uudelleentarkastelua.

Oppilastilastoja ja -ennusteita sekä kuljetusoppilaiden määriä laskemalla nähdään, että Keljonkankaalla olisi kasvava tarve uudelle yhtenäiskoululle. Alueen oppilasmäärän arvioidaan kasvavan noin kahdella sadalla vuoteen 2025 mennessä Kaikki alueen yläkoululaiset käyvät yläkoulussa tällä hetkellä alueen ulkopuolella joko Kilpisen koulussa Kukkumäessä tai Lehtisaaren koulussa Säynätsalossa. Keljonkankaan alueen yläkoululaisista 155 on kuljetusoppilaita, joista suurin osa kulkee Säynätsaloon. Myös Keljonkankaan 1–6-luokkien koulun oppilasmäärä on lähellä maksimia jo nykyisin ja koulua käydään osin tilapäisissä tiloissa.

Sivistyslautakunnan iltakoulussa esiteltiin suunnittelun pohjana olevia lähtötietoja, joiden perusteella Keljonkankaan yhtenäiskoulun rakentaminen näyttäisi olevan perusteltua nostaa uutena hankkeena tulevien vuosien investointiohjelmaan. Jotta koulu valmistuisi vuodeksi 2020, koulun suunnittelu täytyisi aloittaa alkuvuodesta 2017. Uuden koulun paikkavaihtoehtona on hahmoteltu ns. kolmiokorttelia Eteläväylän ja Sohlberginkadun kulmaukseen. Rakentaminen edellyttää investointipäätösten lisäksi korttelin asemakaavan muutosta.

Uusi yhtenäiskouluinvestointi Keljonkankaalle vuonna 2020 tarkoittaisi Keljonkangas-Säynätsalo -alueen koulu- ja päiväkoti-investointien ja sekä varhaiskasvatuspalvelujen ja oppilasvirtojen uudelleen tarkastelua. Koulun rakentumisella olisi vaikutuksia niin Säynätsalon oppilasvirtoihin ja koulutilan tarpeeseen kuin suunnitellun Eteläportin (Kauramäen) päiväkoti-koulun investoinnin ajankohtaan. Sillä olisi vaikutus myös Kilpisen yhtenäiskoulun oppilasvirtaan ja sitä kautta kenties edelleen laajemmin oppilasvirtoihin lähempänä keskustan kouluja. Keljonkankaan yhtenäiskoulun investoinnin myötä, sekä muilla tulevilla pienemmillä muutosinvestoinneilla tarve aiemmassa kouluverkkoselvityksessä kaavailulle uudelle keskustan yläkoululle väistyy.

Lautakunnan iltakoulua voi pitää valmisteluprosessin virallisena lähtölaukauksena, jossa asiaa esiteltiin ensi kertaa päättäjille. Suunnitelman pohjana olevia varhaiskasvatus- ja perusopetuspalvelujen ennusteita ja tilastoja kerätään ja tarkennetaan parhaillaan ja valmistelun pohjaksi tullaan keräämään myös kuntalaispalautetta loppuvuoden aikana. Asiasta tiedotetaan tarkemmin valmistelun edetessä ja materiaalia tullaan julkaisemaan myös perusopetuksen verkkosivuilla osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/opetus/perusopetus/palveluverkko.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, p. 014 266 4984
- perusopetuksen palvelujohtaja Ulla Törmälä, p. 014 266 4985
- varhaiskasvatuksen palvelujohtaja Hannamaija Väkiparta, p. 014 266 3109
- Jyväskylän Tilapalvelun kiinteistökehityspäällikkö Mikko Lepo, p. 014 266 8243
- sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Santeri Lohi, p. 044 259 8451

12.10.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje