Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Esbjergin puistossa Kortepohjassa julkistetaan 14.10. Aino-Kaarina Pajarin Kukkia Sinulle -taideteos

Esbjergin puistossa Kortepohjassa julkistetaan 14.10. Aino-Kaarina Pajarin Kukkia Sinulle -taideteos

Esbjergin puistoon on sijoitettu Aino-Kaarina Pajarin 3-osainen värikäs taideteos ”Kukkia Sinulle”. Noin neljä metriä korkeat, teräksestä ja akryylistä valmistetut kukkakimput on valaistu pimeän aikaan kohdevaloilla.

Uuden taideteoksen julkistustilaisuus järjestetään juuri valmistuneessa Esbjergin puistossa Kortepohjan Pehtorintien päässä perjantaina 14.10.2016 kello 17.00. Lämpimästi tervetuloa!

– Teoksen lähtökohtana ovat olleet suomalaiset luonnonvaraiset kasvit. Olen tutkinut erilaisten kukkien muotoja ja valinnut teokseeni nämä kolme: leskenlehdet, sinivuokot ja puna-ailakit. Terälehtien muodoissa olen tavoitellut 70-lukulaista pelkistystä, onhan Kortepohjan alue alunperin rakentunut 70-luvulla. Myös puiston koko ja muoto sekä ympäröivä asutus ja rakennukset vaikuttivat teoksen syntyyn ja mittasuhteisiin, kertoo taiteilija Aino-Kaarina Pajari.

– Kukat elävät katselukulman, valaistuksen ja luonnonolojen mukaan. Alhaalta katsottuna terälehdet piirtyvät lomittain taivasta vasten muodostaen uusia kuvioita, kauempaa kukat erottuvat silhuetteina, vain reunat kiiltelevät. Kukkia voi tarkastella myös ylhäältä, viereisen kerrostalon ikkunoista. Valaistus on suunniteltu siten, että kukista muodostuu varjojen ja heijastusten verkosto ympäröivään maastoon, Aino-Kaarina Pajari sanoo.

Esbjergin puisto sijaitsee Kortepohjan alueella Pehtorintien päässä. Puisto rajautuu seniorikortteleihin sekä päiväkodin pihaan. Se on suunniteltu palvelemaan erityisesti lähitalojen ikäihmisiä, mutta myös kaunistamaan alueen yleisilmettä ja houkuttelemaan kaikkia alueen asukkaita puiston aktiivisiksi käyttäjiksi. Puiston läpi mutkittelee loivasti laskeva, asfalttipintainen puistopolku. Polun varrelle on sijoitettu penkkejä, joilla voi levähtää ja ihailla puistoaluetta sekä taidetta kukkien muodossa. Puiston itäosan Esbjergin aukio rakentuu myöhemmin alueen muun rakentamisen myötä.


Lisätiedot:
– Taideteos: taiteilija Aino-Kaarina Pajari, p. 050 304 1062, aino-k.pajari@pp.inet.fi
– Esbjergin puisto: viherrakennuttaja Jarmo Toikkanen, Jyväskylän kaupunki, p. p. 014 266 5150, jarmo.toikkanen@jkl.fi

10.10.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje