Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Asunnottomien yötä vietetään Jyväskylässä 17.10.

Asunnottomien yötä vietetään Jyväskylässä 17.10.

Lokakuun 17. päivänä vietetään valtakunnallista Asunnottomien yötä YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Jyväskylässäkin tapahtuma järjestetään jo kolmannen kerran. Tänä vuonna tapahtuman teemana on asumisen kalleus.

Avoin kansalaistapahtuma Kolmikulmassa, kävelykadulla 17.10 klo 16–24

Jyväskylän asunnottomien yötä vietetään maanantaina 17.10. klo 16–24 kaikille avoimena katutapahtumana Kolmikulman edessä nk. Aren aukiolla.

Illan ohjelmassa on asiaa asunnottomuudesta, musiikkia ja muuta ohjelmaa sekä tarjoilua. Tilaisuuden avauspuheenvuoron esittää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen. Puheenvuoroja käyttävät myös muun muassa kansanedustajat Sinuhe Wallinheimo ja Anne Kalmari, kaupunginvaltuutetut Tapani Mäki ja Riitta Tynjä sekä asunnottomuuden parissa työtä tekevät ammattilaiset. Mikrofoni on avoinna myös yleisön ajatuksille. Livemusiikkia esittävät Veli-Matti RantaLaitinen & SONS, Basement People, Säätövara ja Ajatusmyrsky. Asunnottomien yön -tapahtuman juontaa Joni Järvinen.

Esitys Kodittomat - Asuntolan naisten kertomuksia Huoneteatterilla klo 22.30

Lisäksi kello 22.30 alkaen Jyväskylän Huoneteatterilla on Laukaan teatterin esitys Kodittomat - Asuntolan naisten kertomuksia. Esitys perustuu VTT Riitta Granfeltin väitöskirjaan, Kertomuksia naisten kodittomuudesta. Esityksen dramaturgia ja ohjaus on Aila Lavasteen ja tuottajana toimii Päivi Hammarén-Jokela. Esitykseen on vapaa pääsy, käsiohjelma on 2 euroa. Esityksen kesto on n. 50 minuuttia.

Jyväskylän tapahtuman tarkoituksena on koota yhteen Jyväskylän asukkaita, päättäjiä, asunnottomuutta kokeneita ja asunnottomuuden parissa työtä tekeviä toimijoita keskustelemaan tärkeästä ja ajankohtaisesta aiheesta.

Jyväskylän asunnottomien yön järjestelyistä vastaavat Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö, Jyväskylän seurakunta, Jyväskylän Katulähetys ry, Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy JVA ja ViaDia Jyväskylä ry. Tapahtumaa tukevat useat yritykset ja yhteisöt.

www.jklkl.fi/asunnottomien-yo-2016
www.facebook.com/jyvaskylanasunnottomienyo
www.laukaanteatteri.info/

Lisätietoja:
Jyväskylän Katulähetys ry, Hanna-Riikka Alasippola, p. 040 591 7476
Jyväskylän kaupunki, aikuissosiaalityö, Susanna Hult, p. 040 559 9780
Laukaan teatteri, esitys Kodittomat, Päivi Hammarén-Jokela, p. 040 521 7247

10.10.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje