Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Hyvinvointia yli korkeakoulurajojen- Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointiviikko

Hyvinvointia yli korkeakoulurajojen- Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointiviikko

Jyväskylä tunnetaan yhtenä Suomen vilkkaimpana opiskelukaupunkina. Nyt Jyväskylän korkeakoulujen hyvinvointitoimijat ovat luomassa uudenlaista hyvinvointiyhteistyötä opiskelijoiden terveyden edistämiseksi. Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimijoiden yhteistyön visiona on edistää opiskelijoiden ja korkeakouluympäristöjen hyvinvointia yli korkeakoulurajojen. Toiminnan ydinajatuksena on opiskelijalähtöisyys ja opiskelijoilta saadun palautteen hyödyntäminen. Sosiaali- ja terveydenhuollon kentän ollessa myllerryksessä opiskelijan hyvinvoinnin yhteiskunnallista merkitystä ei sovi unohtaa.

Konkreettinen, laajan yhteistyön tuotos, on 10.–16.10.2016 järjestettävä korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointiviikko, joka on tarkoitettu kaikille Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun korkeakouluopiskelijoille ja toimijoille. Tänä vuonna hyvinvointiviikon teemana on "ryhmäilmiöitä". Tavoitteena on muistuttaa kuinka tärkeitä yhteisöllisyys ja osallisuus ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta jokaiselle meistä. Yhteisöllisyyden ja osallisuuden kokemukset ovat opintojen sujuvuuden ja opiskelukyvyn, sekä tulevan työuran kannalta tärkeitä tekijöitä opiskelijan päivittäisessä arjessa. Hyvinvointiviikolla järjestettävissä tapahtumissa pyritään vastaamaan erilaisiin tarpeisiin mahdollisimman monipuolisesti, ja opiskelijat ovat itse myös aktiivisesti mukana viikon toteutuksessa.

Turun yliopiston tutkijatohtori Antti Maunu luennoi hyvinvointiviikolla ryhmistä, sosiaalisista taidoista ja opiskelijan hyvinvoinnista. ”Jos ihminen kokee, että hänellä ei ole paikkaa maailmassa tai merkitystä muille, hän sairastuu helpommin eikä jaksa pitää itsestään huolta. Luennolla käydään läpi konkreettisesti ja elävien esimerkkien avulla, kuinka sosiaaliset kokemukset ja taidot liittyvät hyvinvointiin ”, Maunu kertoo. Ohjelmassa on myös muita luentoja, sekä useita maksuttomia liikuntaan, hyvinvointiin ja yhdessä tekemiseen liittyviä tapahtumia.

Hyvinvointiviikon järjestävät Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS), Jyväskylän kaupungin opiskeluterveys, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY), Jyväskylän ammattikorkeakoulun oppilaskunta (JAMKO), Jyväskylän Korkeakoululiikunta, Jyväskylän seurakunta, Student Life, Ohjaamo Jyväskylä, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Linkki hyvinvointiviikon ohjelmaan

Lisätiedot:
YTHS, osastonhoitaja Tiina Impola p. 046 710 6670, 046 876 9163
YTHS, psykologi Kaisu Mäntymaa p. 046 710 6659
JYY, sosiaalipoliittinen asiantuntija Jonna Varsa p. +358 50 307 0540
JAMKO, tutor- ja liikuntasihteeri Karoliina Vallipuro p. +358 50 516 6916
JYTE, osastonhoitaja Katja Viisanen p. 014 266 2197, +358 50 340 9904

10.10.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje