Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Halaa Sossua Jyväskylän kävelykadulla 10.10.

Halaa Sossua Jyväskylän kävelykadulla 10.10.

Tule jututtamaan, halaamaan tai kättelemään sosiaalitoimen työntekijöitä Jyväskylän kävelykadulle maanantaina 10.10. klo 14–18 Halaa Sossua -tapahtumaan. Halaa Sossua on osa Jyväskylän seudun päihde- ja mielenterveystyön toimijoiden Meteli-verkoston järjestämää kansalaistapahtumaa teemalla diagnoosivapaa ajattelu ja hyvä, mielekäs arki ja hyvinvointi arjessa.

Halaa Sossua -tapahtumassa kävelykadulla paikalla on Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityön ja Sosku-hankkeen henkilöstöä sekä kehittäjäasiakkaita, jotka kertovat omasta toiminnastaan ja vaikuttamismahdollisuuksista.

Halaa Sossua -tapahtuman tavoitteena on tehdä sosiaalitoimea ja sen palveluja helpommin lähestyttäväksi sekä antaa kasvot kaupungin aikuissosiaalityölle.

Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla

Aikuissosiaalityö on yli 18-vuotiaiden kanssa tehtävää suunnitelmallista sosiaalityötä, jonka tavoitteena on vahvistaa henkilön omaa toimintakykyä ja ehkäistä sosiaalisten ongelmien syntyä. Sosiaalityö etsii yhdessä asiakkaan kanssa vaihtoehtoja elämäntilanteen parantamiseksi. Sosiaalityön puoleen kannattaa kääntyä, kun tarvitsee tukea ja kartoitusta arkielämän hallinnassa ja suunnittelussa, asumisen ongelmatilanteissa, äkillisissä kriisitilanteissa, päihde- tai mielenterveysongelmissa tai velkaantumistilanteissa tai kun tarvitsee sosiaaliturvaan tai muihin palveluihin liittyvää ohjausta ja neuvontaa.

Sosku-hankkeessa asiakkaat ja ammattilaiset kehittävät palveluja

Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut on mukana valtakunnallisessa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa ja THL:n koordinoimassa Sosiaalisen kuntoutuksen Sosku-hankkeessa.

Sosku-hankkeen tavoitteena on vahvistaa sosiaalisen kuntoutuksen avulla henkilön työ- ja toimintakykyä sekä voimavaroja silloin, kun ne hetkellisesti, syystä tai toisesta ovat kadoksissa. Hankkeessa ideoidaan, kehitetään ja kokeillaan uusia toimintamalleja yhdessä asiakkaiden ja ammattilaisten kanssa. Tässä yhteiskehittämismallissa keskeisestä on sosiaalisen osallisuuden vahvistuminen. Asiakkaat vaikuttavat konkreettisesti aikuissosiaalityön palvelujen kehittymiseen ja ovat aktiivisia toimijoita omassa kuntoutuksessaan. Asiakaslähtöisiä toimintamalleja kehitetään lisäksi yhdessä laajan toimijaverkoston kanssa. Tavoitteena on parantaa yhteistyötä ja integraatiota sosiaali- ja terveyspalveluissa, erityisesti niiden asiakkaiden kohdalla, jotka joutuvat käyttämään useita eri palveluja.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sosiaaliasemat/aikuissosiaalityo
ww.jyvaskyla.fi/hankkeet/sosiaalinen_kuntoutusLisätietoja:

projektipäällikkö Seija Kinnunen, p. 014 266 3550
sosiaaliohjaaja, Marjut Salmela, p. 014 266 1972

6.10.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje