Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kid E-Lit -näyttely esittelee Pohjoismaiden kiinnostavimmat lastenkirjasovellukset Jyväskylän pääkirjastossa 8.–29.10.

Kid E-Lit -näyttely esittelee Pohjoismaiden kiinnostavimmat lastenkirjasovellukset Jyväskylän pääkirjastossa 8.–29.10.

Kid E-Lit -näyttelykiertue tuo pohjoismaisia lasten- ja nuortenkirjasovelluksia Jyväskylän pääkirjastoon 8.–29.10. Näyttely tarjoaa jännittäviä kokemuksia sähköisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden parissa. Yleisö saa kokeilla tableteille suunniteltuja, monimediaisia ja vuorovaikutteisia lastenkirjoja. Teoksia saa siis ehdottomasti hipsutella, koskettaa ja testata!

Kaikenikäisille suunnatussa näyttelyssä voi tutustua myös kirjallisuuden sähköistymisen vaiheisiin teknologian kehityskaarta seuraten, harjoitella koodaamista ja lukea lasten tekemiä elektronisia kirjoja. Kirjasovelluksia on esillä suomen-, ruotsin-, saamen-, tanskan- ja englanninkielisinä. Suomessa näyttely nähdään paikallisilla teoksilla vahvistettuna.

Lastenkirjainstituutin kanssa yhteistyössä järjestettävän näyttelyn on suunnitellut pohjoismainen asiantuntijatyöryhmä. Näyttely on ollut aikaisemmin esillä Bergenin, Roskilden ja Aarhusin kirjastoissa vuosina 2015 ja 2016. Suomessa näyttely on ollut esillä Helsingissä ja nyt Jyväskylässä, josta se matkaa vielä Tampereelle.

Kid E-Lit -näyttelyn avajaisissa Robottityöpaja muksuille lauantaina 8.10.

Kid E-Lit -näyttelyn avajaisia vietetään Jyväskylän pääkirjastossa lauantaina 8.10. kello 12.00–16.00. Yleisö on lämpimästi tervetullut avajaisiin. Avajaispäivän hulinaan osallistuu myös Sanataideyhdistys Rapina Robottityöpajallaan kello 13.00–15.00 lastenosastolla. Työpajaan on vapaa pääsy.

Avajaisohjelma

12.00 Tervetuliaissanat ja näyttelyn esittely
12.30 Luennoitsija Raine Koskimaa: Lukeminen leikkinä ja digitaalinen lastenkirjallisuus
13.00–15.00 Rapinan sanataidepysäkki: Robottityöpaja
15.00 Vapaata tutustumista näyttelyyn

Kid E-Lit -näyttely sijaitsee pääkirjaston (Vapaudenk. 39–41) 2. kerroksessa. Näyttely on avoinna ma–pe klo 9–20, la klo 9–16 kirjaston aukioloaikojen mukaan.

KUTSU näyttelyn avajaisiin.

Lisätiedot:
Katri Niskanen, kirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4114, katri.niskanen[at]jkl.fi
Aino-Maria Kangas, tapahtumakoordinaattori, Lastenkirjainstituutti, p. 03 3141 8414, lki[at]lastenkirjainstituutti.fi

5.10.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje