Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Pinkkiperjantai kerää käsityöosaajia Pinkkiin käsityökahvilaan tärkeän asian puolesta

Pinkkiperjantai kerää käsityöosaajia Pinkkiin käsityökahvilaan tärkeän asian puolesta

Käsityökahvilassa voi opetella pieniä käsitöitä. Suomen käsityön museon Pinkkiperjantai 14.10.2016 on osa valtakunnallista Roosa nauha -päivää. Järjestämme tapahtumaa yhteistyössä Taitoliiton kanssa.

Tapahtuman aikana nousee museon 2. kerrokseen Käsityökahvila, joka toimii päivän keskipisteenä klo 12–17. Kahvilassa on tarjolla kahvia, teetä ja tietenkin pinkkiä leivonnaista. Kahvilan tuotosta puolet lahjoitetaan suoraan Roosa Nauha -keräykseen. Kahvilaan tulee myös virallinen Roosa Nauha -keräyslipas.

Käsityökahvilan antiin kuuluu myös käsityöneuvonta, jota antamaan tulevat Taitokeskuksen opiskelijoita. Opiskelijat innostavat kahvilakävijöitä helppoihin lankatöihin, joita voi tehdä vaikka Taito Shopissa myytävistä Roosa nauha -langoista. Mirva Arposuo, Päivi Peuranen ja Hanna Kosola opiskelevat Taitokeskus Aivian käsityöntekijän ammattitutkintoa, jota järjestää KSL-opintokeskus.

Paikalle saapuu myös tamperelainen tekstiilisuunnittelija, kuvittaja ja käsityöläinen Annariikka Qvist, joka kertoilee virkatuista nukkeleikeistään. Qvist on tullut tunnetuksi upeiden, barokkimaisten nukkien virkkaajana. Nukkien runsaan värimaailman ja herkullisten yksityiskohtien inspiraation lähteinä toimii niin moderni minimalismi kuin epookkikin.

Myös Soile Aartiala, jonka näyttely Sievästi siveltimellä on nähtävissä museon Aulagalleriassa, tulee esittelemään posliininmaalausta työnäytösmäisesti Käsityökahvilaan. Aartiala innostui posliininmaalauksesta jo 1970-luvulla, kun hän ymmärsi mitä se oikeasti tarkoittaa. Hän opiskeli alaa 1980-luvulla muun muassa Ole Lindgrenin oppilaana. Aartiala tunnustautuu hitaan ja perinteisen posliininmaalauksen harrastajaksi.

Oletko halunnut kokeilla, miltä prinsessa Ruususesta tuntui? Nyt pääset kokeilemaan myös kehräämistä rukilla tai värttinällä. Himoneuloja Pirkko Jokela näyttää, miten kehrääminen luonnistuu ja voit kokeilla sitä myös ihan omin sormin. Jokela on itse kehrännyt muun muassa koirankarvaa ja tehnyt niistä kämmekkäitä.

Museossa jo pitkään kokoontunut Sukkapiiri tuo oman värinsä tapahtumaan ja myy sukkiaan päivän aikana. Sukkapiiri kokoontuu viikoittain Suomen käsityön museossa neulomaan sukkia hyväntekeväisyyteen. Sukkamyynnillään he keräävät rahaa lankojen ostoon.

Pinkkiperjantain tapahtuma-aikataulu:
klo 12–17 Käsityökahvila: kahvilatarjontaa, käsityöneuvontaa ja Soile Aartialan posliininmaalausta
klo 12–15 Sukkapiiri neuloo ja myy sukkia
klo 14-15 Tekstiilisuunnittelija Annariikka Qvist ja virkatut nuket
klo 15-17 Kehräämistä Pirkko Jokelan ohjastamana

Koko päivän ajan Suomen käsityön museon museokaupassa on tarjous roikkuvista heijastimista, joista annetaan 20 % alennusta.

Pinkkiperjantain aikana kannattaa myös kuvata itsensä pinkissä kiikussa. Kuvaamalla itsesi ja tagaamalla #taitoshop #visitjyväskylä #roosanauhapäivä #craftmuseum, saat itsellesi makeen Jyväskylä-tiskirätin Taito Shopista.

Rintasyöpään sairastuu yli 5000 naista vuodessa, mikä tekee siitä Suomen yleisimmän syövän. Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää rintasyöpätutkimusta ja vaikuttaa siihen, että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa. Suomen käsityön museo haluaa olla mukana olon Roosa nauha -kampanjassa, koska museo- ja käsityöalalla paljon naisia, joten se luonnollisesti koetaan hyvin läheiseksi aiheeksi. Museo haluaa olla auttaa kampanjaa varainkeruussa ja tuoda ihmisille hyvää mieltä pinkissä kahvilassa helppojen käsitöiden muodossa.

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

11.10.2016Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje