Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Syvenny puvustukseen yleisöluennolla ja työpajassa Suomen käsityön museossa 12.10.2016

Syvenny puvustukseen yleisöluennolla ja työpajassa Suomen käsityön museossa 12.10.2016

Osana Unelmien kuteita -näyttelyä Suomen käsityön museo järjestää kaksi kaikille avointa yleisöluentoa. Niistä ensimmäisessä paikalle saapuu pukusuunnittelija Pasi Räbinä (s. 1965) esittelemään useiden näyttämöproduktioiden kautta erilaisilla painokangasmenetelmillä toteutettuja näyttämöpukuja ja kankaita. Hän kertoo ja näyttää esimerkein käyttämiään painokangastekniikoita sekä pohtii materiaalin merkitystä pukusuunnittelijan suunnitteluprosessissa. Luento pidetään Suomen käsityön museon luentosalissa keskiviikkona 12.10. klo 17.30–19.00.

Useissa suomalaisissa teattereissa työskennellyt Pasi Räbinä on valmistunut pukusuunnittelijaksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 1987. Myöhemmin hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta esittävän taiteen pukusuunnittelun linjalta teatteripukusuunnittelun maisteriksi. Nykyään Räbinä vaikuttaa vakituisena pukusuunnittelijana Oulun kaupunginteatterissa. Hänen tunnetuimpia puvustuksiaan ovat muun muassa oopperat Orfeys ja Eyrudike, La Bohème ja Sevillan parturi, näytelmät Naistenhurmaajat, Arkkienkeli Oulussa ja Amadeus. Pasi Räbinän pukuja on nähty myös Jyväskylän kaupungin teatterin lavalla.

Räbinä on tehnyt vuosia merkittävää tutkimustyötä painokangasmenetelmillä valmistettujen kankaiden ja pukujen parissa, joista hän on pitänyt myös niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyitäkin.

Luennon jälkeen on tilaisuus päästä upottamaan omat sormensa puvustuksen maailmaan. Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusalan tekstiiliartesaaniopiskelijoiden pitämä työpaja alkaa heti luennon jälkeen klo 19.15–20.30. Työpajassa valmistetaan metallinhohtoinen naamio. Ohjaajina pajassa opiskelijat Sanni Airaksinen, Tanja Ikonen ja Henna Puhakka. Työpajaan mahtuu kymmenen ensimmäistä. Ei ennakkoilmoittautumisia.

Tervetuloa porautumaan puvustuksen maailmaan!

Sarjan toinen luento pidetään keskiviikkona 23.11.2016 klo 17.30, jolloin lavastaja, puvustaja Karmo Mende kertoo Inspiroivasta matkasta illuusioon.

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori , p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

7.10.2016Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje