Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tietokirjailija, suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä avaa diplomaattiuransa arkaluontoisia aiheita kirjailijavierailullaan Palokan aluekirjastossa pe 7.10.

Tietokirjailija, suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä avaa diplomaattiuransa arkaluontoisia aiheita kirjailijavierailullaan Palokan aluekirjastossa pe 7.10.

Tietokirjailija, suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä kertoo muistelmateoksensa ”Valtaa ja vastarintaa” maailmanpoliittisesti arkaluontoisista tapahtumista Palokan aluekirjastossa perjantaina 7.10. kello 17.30 alkaen.

Tarkkailussa ovat sodat Vietnamissa ja Afganistanissa, Sri Lankan sisällissota, Portugalin siirtomaasota Afrikassa, Tshekkoslovakian miehitys sekä Intian pääministerien Indira Gandhin ja Rajiv Gandhin murhat. Pyhälä kertoo myös salassa pidetystä tapaamisestaan Dalai Laman kanssa vuonna 1983 ja Tiibetin hengellisen johtajan lukuisista käynneistä Suomeen. Tapaamisesta ei jäänyt jälkeä edes arkistoihin.

Pyhälä on Jyväskylän lyseon ja Jyväskylän yliopiston kasvatteja. Hän aloitti diplomaattina Tsekkoslovakiassa 1970-luvun alussa. Pyhälä on yli 40 vuotta kestäneen diplomaattiuransa aikana nähnyt erilaisia kriisialueita ja tavannut poliitikkoja, joiden tapaamisesta ei ole voinut julkisesti kertoa.

Pyhälä jäi eläkkeelle vuoden 2013 lopulla. Muistelmateoksessaan ”Valtaa ja vastarintaa” hän kertoo avoimesti työstään ja niistä asioista, joista ei aktiiviaikana voinut puhua. Palokan aluekirjaston kirjailijavierailulla Pyhälää haastattelee professori Lasse Kangas.

Mikko Pyhälä sai jaetun Tieto-Finlandia -palkinnon teoksesta Amazonia vuonna 1992.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan mielenkiintoiseen keskusteluun Palokan aluekirjastoon (Koivutie 5).

Mikko Pyhälän haastattelu Keski-kirjastojen Keskiössä-palstalla: https://www.keskikirjastot.fi/web/arena/welcome

Lisätietoja:
Merja Paloheimo, kirjastovirkailija, Palokan aluekirjasto, merja.paloheimo[at]jkl.fi, p. 014 266 7300
Mikko Pyhälä, mikko.pyhala[at]kolumbus.fi

3.10.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje