Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nykygraafikot ja taidehistoria – Graphica Creativan taiteilijatapaaminen Jyväskylän taidemuseossa pe 7.10.

Nykygraafikot ja taidehistoria – Graphica Creativan taiteilijatapaaminen Jyväskylän taidemuseossa pe 7.10.

Tapaamisessa Tomas Reagan, Teemu Saukkonen, Hanna Vihriälä ja Camilla Vuorenmaa. Tule tutustumaan teoksiin ja kuulemaan taiteilijoiden ajatuksia taidehistorian vaikutuksesta nykygrafiikkaan.


Teemu Saukkonen, Sarjasta Chiaroscuro, 2015, monotypia, 50x70 cm,kuva Jouko Järvinen

a Present to the Past
14. kansainvälinen grafiikkatriennaali
Graphica Creativa 2016

Taiteilijatapaaminen
perjantaina 7.10. klo 16.30–17.30
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
Vapaa pääsy

Graphica Creativa – A Present to the Past esittelee kattavan valikoiman kansainvälisiä nykytaiteilijoita, joiden teokset käyvät vuoropuhelua nykyhetken ja menneisyyden välillä.

A Presen t to the Past tutkii historian ja nykyisyyden välistä vastakkainasettelua. Sen sijaan, että historiaa vaalittaisiin ja siitä haluttaisiin oppia, on ajallemme tyypillistä sivuuttaa menneisyys turhana nostalgisointina. Graphica Creativa keskittyy nykyisyyden ja menneisyyden yhdistämiseen taidehistorian ja taidegrafiikan lähtökohtia hyödyntäen.

Näyttelyssä haastetaan taidegrafiikan tekninen käsitys ja hahmotellaan uudelleen taidemuodon rajoja. Taiteilijavalikoimassa asettuvat rinnakkain uusimpia menetelmiä käyttävät nykytaiteilijat ja taiteen historiasta tutut mestarit kuten Dürer, Goya ja Rembrandt.

Taiteilijatapaamisessa tutustutaan suomalaisten Tomas Reganin, Teemu Saukkosen, Hanna Vihriälän ja Camilla Vuorenmaan ajatuksiin ja teoksiin. Tomas Regan on lainannut teoksensa aiheen Mary Cassattilta (1844–1926), joka puolestaan lainasi pariisilaisia naisia arkiaskareissaan esittäviin teoksiinsa aiheet geishoja kuvaavista japanilaisista ukiyo-e -puupiirroksista. Teemu Saukkosen monotypioiden lähtökohtana ovat Caravaggion (1571–1610) maalaukset Vanhan testamentin Judit ja Holofernes -tarinasta. Hanna Vihriälän graafinen soraveistos on toisinto italialaisen Adamo Tadolinin (1788–1868) marmoriveistoksesta Ganymede ja kotka. Camille Vuorenmaa tunnetaan puupohjaisista reliefimäisistä maalauksista. Ensimmäistä kertaa hän tuo esille puupiirrostekniikalla toeuttamiaan teoksia. Tilateoksen inspiraation lähteenä on ollut Oskar Kokoschkan teos Seisova alaston (1906–1907).

Paikalla ovat myös näyttelyn kuraattorit, Jyväskylän taidemuseon intendentti Jukka Partanen ja suunnittelija Seija Heinänen.

Lisätietoja
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, 050 542 0527, leena.lokka(at)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt/graphicacreativa2016

30.9.2016Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje