Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taidetestaajat-hankkeen alueellinen koordinointi käynnistyy Keski-Suomessa

Taidetestaajat-hankkeen alueellinen koordinointi käynnistyy Keski-Suomessa

Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin rahoittama suurhanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi vierailua ennalta sovituissa taidelaitoksissa. Ensimmäinen vierailu suuntautuu nuoren omaan maakuntaan tai sen lähialueelle ja toinen pääkaupunkiseudulle.

Ensimmäiset Taidetestaajat lähtevät liikkeelle syksyllä 2017. Kahdeksasluokkalaisia nuoria on vuositasolla noin 60 000 ja noin 3 000 heistä asuu Keski-Suomessa. Hanketta hallinnoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, ja Keski-Suomessa sen koordinoinnista vastaa Jyväskylän ja lähikuntien alueella toimiva Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta.

”Huikee juttu”

Keski-Suomen aluekoordinaattorina työskentelevän Hanna Brotkinin mukaan ajatuksena on tarjota nuorille laadukas taide-elämys asuinpaikasta ja taloudellisesta asemasta riippumatta. Lisäksi nuoret pääsevät arvioimaan taidetta sosiaalisen median työkalujen avulla. Näin taiteentekijät ja kulttuurilaitokset saavat heiltä aitoa palautetta.

Mukaan valittavat taidelaitokset vuosille 2017–2018 selviävät lähiviikkojen aikana. Pääkaupunkiseudun nuoret tekevät toisen vierailunsa maakuntiin, joten taidelaitosten tarjonnasta riippuen myös heitä saatetaan nähdä kokemassa taide-elämyksiä Keski-Suomessa.
Aluekoordinaattorit ovat yhteydessä oman maakuntansa kouluihin sekä valittuihin taidelaitoksiin vastaten siitä, että kaikki koulut pääsevät mukaan. Taidetestaajat-hankkeessa on alkusyksyn aikana aloittanut yhteensä 18 aluekoordinaattoria ympäri Suomea.

Lisätietoja:
Keski-Suomen aluekoordinaattori Hanna Brotkin, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta, p. 050 325 2904, keski-suomi[@]taidetastaajat.fi
Vastaava koordinaattori Anu-Maarit Moilanen, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, p. 044 978 4893, ann-maarit.moilanen[@]taidetestaajat.fi
http://www.taidetestaajat.fi

30.9.2016Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje