Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vapaudenkadulla kaupunginkirjaston kohdalla tilapäisiä pysäkki-, pysäköinti- ja liikennejärjestelyjä 1.-2.10.

Vapaudenkadulla kaupunginkirjaston kohdalla tilapäisiä pysäkki-, pysäköinti- ja liikennejärjestelyjä 1.-2.10.

Jyväskylän kaupunginkirjaston meneillään olevan kattoremontin vuoksi Vapaudenkadulla tehdään tilaa vaativia nostotöitä 1.–2.10. Niiden ajaksi Vapaudenkadun ajorataa joudutaan kaventamaan liikenteeltä.

Kirjasto 1 ja Kirjasto 2 -pysäkit pois käytöstä

Etuajo-oikeutettu suunta opastetaan kohteessa liikennemerkein. Samassa yhteydessä Vapaudenkadun paikallisliikenteen linja-autopysäkit Kirjasto 1 ja Kirjasto 2 poistetaan tilapäisesti käytöstä. Niitä korvaava väliaikainen pysäkki sijoitetaan Vapaudenkadulle lähelle Gummeruksenkadun risteystä. Käytöstä tilapäisesti poistuville pysäkeille viedään ennen järjestelyjä asiasta kertovat tiedotteet.

Nostotyöt edellyttävät myös kirjaston lähellä Vapaudenkadun varressa olevien pysäköintipaikkojen poistamista käytöstä. Työllä on vaikutusta myös kevyen liikenteen järjestelyihin: pyöräilijät joutuvat kohdassa käyttämään ajorataa ja jalankulkijat ohjataan Vapaudenkadulla kirjaston vastakkaisen puolen jalkakäytävälle.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt ovat kohteessa käytössä 2.10. saakka. Niillä on vaikutusta liikenteen sujuvuuteen ja ruuhkaantumiseen, joten autoilijoille suositellaan vaihtoehtoisten reittien käyttämistä. Niin autoilijoiden kuin kevyen liikenteen kulkijoiden on syytä noudattaa alueella liikkuessaan varovaisuutta ja seurata asetettuja opasteita.


Lisätiedot: liikenteenohjausinsinööri Janne Hölttä, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5122, janne.holtta[at]jkl.fi

30.9.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje