Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaikille avoimet Graphica Creativa 2016 a Present to the Past -avajaiset Jyväskylän taidemuseossa to 6.10. klo 18–20

Kaikille avoimet Graphica Creativa 2016 a Present to the Past -avajaiset Jyväskylän taidemuseossa to 6.10. klo 18–20

Nykygrafiikka kohtaa taidehistorian Graphica Creativa 2016 a Present to the Past -näyttelyssä. Esillä on teoksia 13 kansainväliseltä nykytaiteilijalta sekä mestareilta kuten Dürer, Rembrandt ja Goya. Kaikille avoimia avajaisia – tämä on siis kutsu – juhlitaan taidemuseossa torstaina 6.10. Tervetuloa.

ILLAN OHJELMA
Tervehdyssanat, intendentti Jukka Partanen
Avajaispuhe, taidehistorian professori Annika Waenerberg
Näyttelykuraattorien terveiset, taiteilija Kuutti Lavonen
Taiteilijoiden esittely, suunnittelija Seija Heinänen

Taiteilijoista avajaisiin osallistuvat Torbjörn Damm (Ruotsi), Dany Danino (Belgia), Tom Huck (USA), Catherine Keun (Ranska), ja Dominik Wlodarek (Puola) ja Marjatta Hanhijoki, Tomas Regan, Teemu Saukkonen, Hanna Vihriälä ja Camilla Vuorenmaa (Suomi).

Musiikkia: Free Hands
Tatuointinäytös: 44 Tattoo

sähköinen kutsu

Näyttelytiedote

7.10.2016–1.1.2017
a PRESENT to the PAST
14. kansainvälinen grafiikkatriennaali
Graphica Creativa 2016

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
avoinna ti–su 11–18
puh. 014 266 6491
taidemuseo(at)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

a Present to the Past tutkii historian ja nykyisyyden välistä vastakkainasettelua. Sen sijaan, että historiaa vaalittaisiin ja siitä haluttaisiin oppia, on ajallemme tyypillistä sivuuttaa menneisyys ja historiallisuus turhana nostalgisointina. Graphica Creativa keskittyy nykyhetken ihannoinnin purkamiseen sekä nykyisyyden ja menneisyyden yhdistämiseen taidehistorian ja taidegrafiikan lähtökohtia hyödyntäen.

Näyttelyn 13 nykytaiteilijaa ovat Ranskasta, Yhdysvalloista, Belgiasta, Ruotsista, Puolasta ja Suomesta. Historian näkökulman näyttelyyn tuovat vanhojen mestareiden kuten Dürerin, Rembrandtin, Piranesin ja Goyan grafiikan vedokset. Teemaa kommentoivat myös muutamat esimerkkiteokset 1960–1990-luvuilta.

Näyttelyssä näkyy piirtäjän käden jälki, graafinen viiva. Se näkyy grafiikan vedoksissa, mutta myös taiteilijoiden piirustuksissa, maalauksissa, kuvakudoksessa ja jopa kolmiulotteisissa teoksissa. Graphica Creativa jatkaa nimensä mukaista perinnettään esitellä taidegrafiikan mielenkiintoisia ja luovia reuna-alueita.

”Aika etenee taaksepäin yhtä voimakkaasti kuin se kulkee eteenpäin. Elämme äärettömässä ja ikuisessa. Joka hetki menneisyys juoksee nykyisyydestä taaksepäin luodakseen ikuisen.” Kuutti Lavonen

Taiteilijat: Torbjörn Damm, Dany Danino, Tom Huck, Catherine Keun, Jean Le Gac, Patrick Merrill, Ernest Pignon-Ernest, Tomas Regan, Teemu Saukkonen, Kiki Smith, Hanna Vihriälä, Camilla Vuorenmaa ja Dominik Wlodarek.

Lisätietoja:
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, 050 542 0527, leena.lokka(a)jkl.fi

29.9.2016Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje