Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » JYTEn ensimmäisillä haavamessuilla Jyväskylän Priimuksessa uusinta tietoa haavanhoidosta ammattilaisille

JYTEn ensimmäisillä haavamessuilla Jyväskylän Priimuksessa uusinta tietoa haavanhoidosta ammattilaisille

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen JYTEn haavatyöryhmä järjestää ensimmäiset ammattilaisten haavamessut Priimuksessa Jyväskylässä 6. lokakuuta.

Messuilla kerrotaan uusinta tietoa haavanhoidosta JYTEn henkilökunnalle, kaupungin vanhus- ja vammaispalveluiden ja kotihoidon henkilökunnalle sekä JYTE:n alueella palveluja tuottavien kotihoidon yritysten henkilökunnalle.

– Usein ajatellaan, että haavanhoito tarkoittaa tavallisten pienten haavojen sitomista, mutta ongelmallisempia ovat isot ja pitkäaikaiset haavat. Niitä tulee potilaille, joilla on pitkäaikaissairauksia, kuten diabetes ja reuma. Yleensä haavat tulevat alaraajoihin ja ne paranevat hitaasti. Myös kirurgisten toimenpiteiden jälkeen haavat saattavat parantua huonommin, sanoo haavatyöryhmän puheenjohtaja, auktorisoitu haavahoitaja Anne Ojala.

Messuilla esitellään uusimpia haavanhoitotuotteita sekä päivitetään henkilökunnan haavanhoitomenetelmiä. Paikalla on parikymmentä yritystä esittelemässä erilaisia haavanhoitoon liittyviä tuotteita. Lisäksi JYTEn omat lääkärit pitävät lyhyitä luentoja muun muassa siitä, miksi haavan paraneminen hidastuu.

– Diabetes yleistyy Suomessa, siksi otimme teemaksi diabeetikon haavanhoidon. Lisäksi esimerkiksi kotihoidon työntekijät työskentelevät yksin, joten he eivät saa tukea haavatietämykseen samalla tavalla kuin terveysasemien työntekijät, sanoo Ojala.

Messut ovat auki kello 9-16. Ohjelmassa on lyhyitä tietoiskuja, käytännönharjoittelua ja verkostoitumista. Paikalla on myös terveydenhuollon ammattilaisia, jotka ovat mukana haavapotilaan hoidossa. Lisäksi messuilla esitellään haavapotilaan hoitopolkua, jota haavatyöryhmä on tehnyt aiemman haavanhoitokartan pohjalta. Päivän aikana voi harjoitella käytännössä esimerkiksi haavan mekaanista puhdistamista, kompressiosidontaa ja ABI-mittausta (verenkiertotutkimus).

Haavamessujen suojelijoina toimivat JYTEn avosairaanhoidon palvelupäällikkö Anu Mutka sekä JYTEn kuntoutuksen ja erikoisvastaanottojen palvelupäällikkö Mauri Paajanen.

Messut avaa Jyväskylän kaupungin perusturvan toimialajohtaja Kati Kallimo.

Lisätietoja:

auktorisoitu haavahoitaja Anne Ojala, JYTEn haavatyöryhmän puheenjohtaja,

p. 014 266 2364

sairaanhoitaja Katriina Tammenoja, JYTE, p. 014 266 2026

29.9.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje