Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän pääkirjastossa pohditaan ikääntyvän oppimista ja ohjaamista vanhustenviikon yleisöluennolla tiistaina 4.10.

Jyväskylän pääkirjastossa pohditaan ikääntyvän oppimista ja ohjaamista vanhustenviikon yleisöluennolla tiistaina 4.10.

Ikääntyvien oppimista tutkinut terveystieteiden tohtori Milla Saajanaho luennoi ikääntyvän oppimisesta ja ohjaamisesta Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa (Vapaudenk. 39–41) tiistaina 4.10. kello 14.00–16.00. Luento käsittelee ikääntyneiden oppimisen erityispiirteitä, ikääntyneiden omia kokemuksia tietotekniikan oppimisessa sekä sitä, mitä kannattaa ikääntyneiden ohjauksessa huomioida. Luennolle on vapaa pääsy.

Kiinnostaisiko vapaaehtoinen tietokoneen käytön vertaisohjaaminen?

Luennon jälkeen yleisön on mahdollista saada lisätietoa vapaaehtoisena tietokoneen käytön vertaisohjaajana toimimisesta. Jyväskylän kaupunginkirjasto ja Ikääntyvien yliopisto etsivät lisää vapaaehtoisia vertaisohjaajia, jotka auttavat tietokoneen ja internetin peruskäytössä niitä, jotka tarvitsevat opastusta. Aktiivisia ohjaajia on mukana jo parisenkymmentä.

Tietotekniikkaopastusta tarvitsevia on paljon, joten lisäohjaajille on suuri tarve. Haemme opastajia erityisesti Halssilan ja Huhtasuon lähikirjastoihin. Vertaisohjaajat opastetaan tehtävään ja he saavat myös koulutusta toimiessaan ohjaajina. Opastajat ovat tavallisia tietokoneen ja internetin käyttäjiä eli heidän ei tarvitse tietää ja osata kaikkea. Tärkeämpää on osata neuvoa, miten pulmatilanteissa haetaan tietoa ja tukea.

– Opastajien ei tarvitse olla superosaajia tai tietotekniikan ammattilaisia, vaan ihmisiä, jotka itse käyttävät tietokonetta ja tulevat hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, kannustaa Jyväskylän pääkirjaston informaatikko Mari Vuorinen.

Lisätietoja:
Mari Vuorinen, informaatikko, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, mari.vuorinen[at]jkl.fi, p. 014 266 4129
Leena Meriläinen, rehtori, Ikääntyvien yliopisto, leena.s.merilainen[at]jyu.fi, p. 050 381 2313

28.9.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje