Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Materian viisivuotista taivalta juhlistetaan luennoin ja näyttelyin Suomen käsityön museolla

Materian viisivuotista taivalta juhlistetaan luennoin ja näyttelyin Suomen käsityön museolla

Leena Sipilän Punainen nappikääty. Kuva: Leena SipiläTervetuloa juhlimaan Suomen käsityön museoon yhdessä Materia ry:n kanssa ke 5.10.2016 klo 17–19.

Keskisuomalainen muotoilun ja taideteollisuuden puolestapuhuja Materia ry juhlii puolta vuosikymmentään. Sen kunniaksi järjestetään 4.10.–27.11.2016 useita näyttelyitä Suomen käsityön Näytönpaikassa ja laajennettuna ympäri Jyväskylän keskustaa paikoista, joita ei välttämättä lueta näyttelytiloiksi. Näyttelyissä tulevat esille materialaisten käyttämät monipuoliset materiaalit ja tekniikat. Juhlanäyttelyään varten materialaiset ovat miettineet, miltä tulevaisuus näyttää.

Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 5.10. Suomen käsityön museossa klo 17–19. Näyttelyn avautumisfanfaarina kansainvälisestikin menestystä niittänyt muotoilija ja sisustusarkkitehti, professori Simo Heikkilä (s. 1943), pitää luennon Inspiraation lähteillä. Heikkilä on luonut pitkän uransa muotoilun alalla ja pureutuu luennollaan muotoilijan sielunelämään ja luomisen alkulähteisiin. Heikkilä on itse erityisen innostunut puun estetiikkaan ja rakenteiden kestävyyden tutkimiseen. Luento on kaikille avoin ja maksuton. Luennon jälkeen avajaisjuhlinnat jatkuvat tarjoilun parissa.

Materia ry:n muotoilijoiden omat inspiraatiot löytyvät hyvin laajakirjoisesti. Yksi kannattaa ennakoivaa maailmankuvaa, asiakkaan tarpeiden haistelua ja toimintaympäristön muutoksia. Toiselle arjen kaaoksesta löytyvä jatkuva liike pitää mielen tuoreena uusille ratkaisuille. Tulevaisuuden tekijälle ei riitä, että tuntee ammattinsa. On tunnettava maailma ja napattava heikot signaalit uudelleenkehittelyyn.

Materia ry on keskisuomalaisen muotoilun ja taideteollisuuden puolestapuhuja. Yhdistyksen tavoitteena on tarjota keskisuomalaisille materiaalipohjaisen taiteen, taidekäsityön ja käsityömuotoilun ammattilaisille väylä verkostoitumiselle. Yhteistyön avulla synnytetään toimintaa: näyttelyitä, messuosallistumisia ja koulutusta.
Materiaan kuuluu reilusti yli kolmekymmentä jäsentä monipuolisesti muotoilun ja taideteollisuuden eri aloilta.
www.materiary.fi

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

1.10.2016Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje