Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mosaiikki muotoutuu myös modernisti 1.10.2016 Suomen käsityön museossa

Mosaiikki muotoutuu myös modernisti 1.10.2016 Suomen käsityön museossa

Suomen käsityön museossa tutustutaan mosaiikkiin luennon ja työpajan merkeissä lauantaina 1.10.2016. Mosaiikin pariin johdattelee jyväskyläläinen tekstiiliartesaani Maria Kupari, joka ryhtyi valmistamaan mosaiikkiteoksia tekemisen ilosta ja huomasi uppoutuvansa tekniikkaan täysin.

Kupari inspiroituu kierrätysmateriaaleista, joiden tarinaa hän saa jatkettua alkuperäistä käyttötarkoi-tusta pidemmälle. ”Mosaiikkitöiden teko on hauskanpitoa, väreillä ja muodoilla herkuttelua, puhdasta flow-tilaa. Kun teen mosaiikkitöitä, nautin keskittyä työskentelyyn, joka toisaalta on pikkutarkkaa ja hidasta, toisaalta antaa minulle täyden vapauden, sillä jokaisen mosaiikkipalan muodon määrään minä itse käsin leikkaamalla”, Kupari kuvailee työskentelyään.

Päivä alkaa kaikille avoimella yleisöluennolla klo 12. Kupari kertoilee luennolla omasta työskentelytavastaan, inspiraationlähteistään ja tietenkin mosaiikinteosta. Kupari upottaa omiin töihinsä muistoja, joita vanhoihin astioihin tai esineisiin liittyy. Rikkinäisestä tulee taas ehyttä, kun se muuntuu osaksi jotain uutta ja ihmeellistä.

Maksullinen työpaja alkaa lyhyen lounastauon jälkeen noin klo 13.30. Työpajassa työskennellään myös kierrätysmateriaalien parissa. Vanhoista astioista päästään rakentamaan omanlainen mosaiik-kikuvio joko oman esineen tai pajan tarjoamaan esineen ympärille. Pajaan osallistuminen ei vaadi ennalta kokemusta mosaiikin parista, vaan opetellaan yhdessä tehden. Työpaja on maksullinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen. Työpajan hinta 15 euroa sisältää ohjauksen ja materiaalit.

Ilmoittaudu tapahtumaan osoitteessa lyyti.in/paivamosaiikkitaiteilijana

Päivän aikana voi myös tutustua Maria Kuparin näyttelyyn Pala palalta. Näyttely on esillä Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 13.11.2016 saakka. Näyttelyssä on esillä Kuparin harmonisia ja kekseliäästi koottuja teoksia, joiden materiaaleina on käytetty kierrätettyjä astioita.

Tapahtuma on osa Nuoret museoon –hanketta, jonka tarkoituksena on auttaa näkemään museo ak-tiivisena vierailukohteena, jolla on tarjottavanaan muutakin kuin näyttelyitä sekä aktivoida nuoria ja nuoria aikuisia järjestämään omia tapahtumiaan museoissa. Projektin tiimoilta järjestetään säännöllisesti Late Nights –tapahtumia sekä Low budget –työpajoja vaihtuvilla teemoilla.

Lisätietoja: Sari Koskinen, amanuenssi, p. 050 413 9051, sari.k.koskinen(at)jkl.fi

26.9.2016Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje