Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Virkistystä ikääntyneille uudenlaisella teknologialla Jyväskylässä −Seniorimessuilla voi tutustua päiväkeskusten robottiin

Virkistystä ikääntyneille uudenlaisella teknologialla Jyväskylässä
−Seniorimessuilla voi tutustua päiväkeskusten robottiin

Kuvaaja Pirjo Ala-HynniläVanhustenviikkoa vietetään lokakuun ensimmäisellä viikolla. Ikääntyneiden palvelujen eri toimijat esittelevät palvelujaan 3. lokakuuta Jyväskylän kaupunginteatterilla perinteisillä seniorimessuilla. Messuilla pääsee tapaamaan myös Wilma ja Walma-robottia sekä Paro –robottihyljettä, jotka tuovat uudenlaista virkistystä ikääntyneiden päiväkeskusten asiakkaille. Robotit tulevat päiväkeskuksiin syksyn aikana.

- Robotit tulivat meille täysin yllätyksenä ja olemme iloisia tästä mahdollisuudesta tutustua ikäihmisten kanssa uuteen teknologiaan. Ne tuovat mukavan ja erilaisen lisän päiväkeskusten arkeen. Päiväkeskuksen työntekijöitä ne eivät toki korvaa, vaan antavat lisämausteen ohjelmanumeroihin, kertoo päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen.

Eila Ahvenainen kuljettaa Walma -robottia päiväkeskuksissa. Myös virtapiireissä asiakkaat pääsevät tutustumaan robottiin. Paro -hylje menee muistipäiväkeskukseen ilahduttamaan muistisairaita asiakkaita. Wilma- robotti kulkee päiväkeskusohjaajan matkassa päiväkeskuksissa.

Parohyljettä voi silitellä ja hyväillä. Se ottaa kontaktia silittelijäänsä ääntelemällä ja liikehtimällä. Wilman ja Walman kanssa toimimiseen saadaan päiväkeskuksissa perehdytystä. Suunnitteilla robotin ohjelmanumeroiksi on esimerkiksi jumpan ohjaaminen. Mahdollisesti jotkin pelitkin tulevat kysymykseen.

Robotti ja Paro-hylje ovat kaupunginteatterilla tavattavissa koko messujen aukioloajan maanantaina 3.10 klo 10.00- 15.00.


Lisätietoa: päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen, puh. 014 266 3687

23.9.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje