Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläiset romaninuoret toimivat lapsiasiavaltuutetun neuvonantajina

Jyväskyläläiset romaninuoret toimivat lapsiasiavaltuutetun neuvonantajina

Jyväskyläläiset romaninuoret toimivat nuorina neuvonantajina ja tapaavat lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan tiistaina 27.9. Tapaamisessa nuoret kertovat omia kokemuksiaan ja näkemyksiään arjesta ja elämästä Suomessa. Kohtaaminen on osa lapsiasiavaltuutetun toimiston nuorten neuvonantajien toimintaa, jossa lapsiasiavaltuutettu tapaa erilaisia lapsiryhmiä Suomessa. Lapsiasiavaltuutettu järjestää 4-5 nuorten neuvonantajien tapaamista vuodessa.

Nuorten ryhmän kokoamisesta vastaa romanihanke Rainer.

Rainer-hankkeelle EU-tason tunnustusta

Keski-Suomessa toimiva Rainer-hanke (2015–2018) on nostettu yhdeksi hyväksi käytännöksi kansallisten romanistrategioiden toimeenpanosta EU:n Komission vuosittain tekemässä arviossa. Perusteluina oli Rainer-hankkeen suuntautumineen vähälukuisiin romaniyhteisöihin, romaniväestön suureen tavoittamiseen ja palveluiden kehittämiseen. Tiedonannossa hankkeelle esitetään toimintamuodon jatkokehittämistä ja levittämistä suuremmalle alueelle ja muille paikkakunnille.

Rainer-hankkeen tavoitteena on parantaa keskisuomalaisten romanien koulutustasoa ja edistää etenemistä kohti työelämää.

Jyväskylässä on tehty pitkäjänteisesti työtä romaniasioiden parissa. Vuonna 2003 Jyväskylässä aloitti romanityöryhmä. Jyväskylän romanityöryhmä on ollut merkittävä yhteistyöelin monissa romaniväestöä koskevissa kehityshankkeissa. Muun muassa kansallisesti ja kansainvälisestikin palkittu Romanit työelämään -hanke (Equal, 2004–2008) edisti Jyväskylän seudun romanien polkuja työllistymisen ja koulutuksen alueella.

Rainer-hanketta hallinnoi Jyväskylän kaupunki ja hankkeen osatoteuttajina toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin sosiaalirahasto ja Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

http://www.jyvaskyla.fi/hankkeet/rainer
http://ec.europa.eu/justice/discrimination/files/roma-report-2016_en.pdf
(Rainer-hankkeesta s. 28 ja Suomen kokonaisarviointi s. 52–53)

Lisätietoja:
Tuomas Kurttila, lapsiasiavaltuutettu, p. 050 544 3757
Taja Kiiskilä, lehtori, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 050 307 6559
Ritva Anttonen, palvelupäällikkö Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut, p. 014 266 3347
Kirsi Florin, ohjaaja, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut, p. 014 266 1989

21.9.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje