Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuma alkaa torstaina 22.9.

Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuma alkaa torstaina 22.9.

Varma syksyn merkki, yhdestoista Valon kaupunki -tapahtuman alkaa torstaina 22.9. Tapahtumassa on monia tuttuja osioita, mutta myös paljon uutta näkemistä, kokemista ja oppimista kaikenikäisille. Tapahtuman sisältö muodostuu lähes 40 valoinstallaation ja oheistapahtuman kokonaisuudesta.

Valon kaupunki -tapahtumaan osallistumisen voi aloittaa torstaina vaikka Kirkkopuistosta, jossa on nähtävänä ällistyttäviä pitkäkorvaisia olentoja. Australialainen valotaiteilija Amanda Parer on ideoinut viisi valaistua jättiläispupua, jotka ovat kiertäneet pitkin maailman metropoleja New Yorkista Tokioon. Tämä Intrude-niminen poikkeuksellinen teoskokonaisuus loistaa Kirkkopuistossa torstaista lauantaihin kello 20–24.

Kirkkopuistossa ja sen liepeillä kannattaa hengailla muutenkin, sillä Kirkkopuisto Photo Annual -valokuvanäyttelyn avajaiset pidetään torstai-iltana 22.9. kello 20.00. Tämän vuoden residenssivalokuvaajana on ranskalainen Laurent Chéhère. Jussi Heikkilän venettä esittävä veistos Kauppakadulla taidemuseon edustalla hehkuu nykyään valaistuna ja Kirkkopuiston kioski on avoinna torstaista lauantaihin kello 18–24.

Kauppakadun pihakadun näyteikkunat loistavat

Näyteikkuna on yrityksen käyntikortti, myös pimeän aikaan. Valon kaupunki -tapahtumaa varten on kolmen Kauppakadun pihakadun liikkeen näyteikkunaa tehostettu valoin. Muotikuu-liike sekä Jyväs-Optiikka ovat saaneet lisää valotehoa ja suuntaukset kohdilleen, toteutus on tehty yhteistyössä Lumixia Oy:n kanssa.

Torkkeli Jewellery -liikkeellä on jo ennestään hyvin erityislaatuiset valot näyteikkunan koruille. Suomessa harvinainen liikkuvaa ja erisävyisiä valoja hyödyntävä valaistustapa saa jalokivet kimaltelemaan. Torkkelin myymälätilan valaistusta on lisäksi tehostettu lisävalaisimin. Syksyllä liiketilojen valaistushanketta jatketaan yhteistyössä pihakadun yrittäjien ja paikallisten valaistusyritysten kanssa.

Lauantaihin 24.9. asti jatkuvan Valon kaupunki 2016 -tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/tapahtumat/2016.


Lisätietoja: koordinaattori Jani Ruotsalainen, Jyväskylän kaupunki, Valon kaupunki -hanke, p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jkl.fi

19.9.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje