Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungintalon esittelyt 7 eri kielellä Euroopan kielten päivänä 22.9.2016

Jyväskylän kaupungintalon esittelyt 7 eri kielellä Euroopan kielten päivänä 22.9.2016

Jyväskylässä asuu pysyväisluontoisesti noin 3900 ulkomaalaistaustaista 120 eri maasta

Jyväskylän kaupunki osallistuu valtakunnalliseen Euroopan kielten päivään järjestämällä kaupungintalon opastetut kierrokset seitsemällä kielellä. Kielet ovat kurdi, persia, arabia, thai, venäjä, viro ja englanti. Kielet on valittu sen perusteella, mitä kieliä Jyväskylässä puhutaan eniten.

Englannin ja venäjän kielisissä opastuksissa oppaina ovat Jyväskylän Matkailuoppaat ry:n oppaat. Kurdin, persian, arabian, thain ja viron kielellä opastukset tulkataan suomenkielisistä kaupungintalon esittelyistä.

Kierroksille on vapaa pääsy, eikä niille ole ennakkoilmoittautumista. Kierroksille voi osallistua saapumalla kaupungintaloon teatterin puoleisesta Poliisikamari-ovesta, Vapaudenkatu 32. Kierros kestää 55 min. Kierroksella kerrotaan rakennuksen historiasta ja nykypäivästä ja tutustutaan rakennuksen eri kerroksiin. Kierroksen aikana on nähtävillä myös rakennukseen sijoitettua taidetta.

Euroopan kielten päivää vietetään vuosittain Euroopan monikielisyyden kunniaksi. Euroopassa puhutaan yli 200:aa kieltä, EU:ssa käytetään 24:ää virallista kieltä ja lisäksi EU:ssa on 60 alue- ja vähemmistökieltä.

Jyväskylän kaupunki haluaa osallistua päivään ja tuoda esille kulttuurien ja kielten moninaisuutta. Jyväskylässä asuu pysyväisluonteisesti noin 3900 ulkomaalaistaustaista 120 eri maasta, eniten venäläisiä ja virolaisia. Jyväskylän kaupungin kouluissa opiskelee noin 500 maahanmuuttajataustaista oppilasta, jotka puhuvat äidinkielenään jotain muuta kuin suomen kieltä. Jyväskylän kouluissa on 55 eri kieliryhmää, joista suomen kielen lisäksi suurimmat ovat venäjä, dari ja kurdi.

Opastetut kierrokset
klo 9 kurdi
klo 10 persia
klo 11 arabia
klo 12 thai
klo 13 venäjä
klo 14 viro
klo 15 englanti

Kierroksista on käännetty jokaiselle esittelykielelle tiedote, jota on jaettu eri palvelupisteisiin.

Eri kielillä tehdyt tiedotteet löytyvät osoitteesta
http://www.jyvaskyla.fi/hallinto/kaupungintalo/opastetut_kierrokset

Euroopan kielten päivän ohjelma Jyväskylässä
https://www.jyu.fi/akateemiset-tapahtumat/yliopistopaivat/yliopistopaivat-2016/kieltenpaiva

Tervetuloa osallistumaan!

Lisätiedot:
Jyväskylän kaupunki, Varpu Autere, yhteyssihteeri p. 014 266 1560

15.9.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje