Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä 2.−9.10.2016 teemalla ”Tekee mieli oppia”

Vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä 2.−9.10.2016 teemalla ”Tekee mieli oppia”

Vanhustenviikko 2016Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään myös Jyväskylässä 2.-9.lokakuuta. Teemaviikolla kiinnitetään huomiota ikäihmisiin ja ikääntyneiden palveluihin. Teemana on tänä vuonna ”Tekee mieli oppia”. Jyväskylässä vanhustenviikko sisältää perinteiseen tapaan monipuolista ohjelmaa.

- Viikon teemalla korostetaan sitä, että oppiminen on mahdollista ja hauskaa ihan kaikenikäisille. Oppiminen ei pääty koskaan, ikääntyneiden päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen kertoo.

Vanhustenviikon aikana tuodaan esiin niitä tapoja, joilla ikäihminen voi pitää huolta itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan. Luvassa on vaihtelevasti oppimista, kulttuuria, liikkumista ja elämäniloa.

Vanhustenviikon valtakunnallinen pääjuhla pidetään tänä vuonna Jyväskylässä. Pääjuhlan järjestelyistä vastaa Vanhustyön Keskusliitto ja Jyväskylän seurakunta yhdessä Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelujen kanssa. Juhla vietetään vanhustenpäivänä, sunnuntaina 2. lokakuuta kello 14–15.30 Jyväskylän kaupunginteatterilla. Pääjuhla aloitetaan kahvituksella klo 13.00. Pääjuhlaan saapuu juhlapuhujaksi sisäministeri Paula Risikko. Pääjuhlassa palkitaan vuoden vanhusteko.

Seniorimessut kaupunginteatterilla ovat yksi viikon kohokohdista

Yksi vanhustenviikon odotetuimmista tapahtumista ovat maksuttomat seniorimessut, jotka pidetään kaupunginteatterilla maanantaina 3.10. kello 10–15.

Messut avaa Akuutin omalääkäri Risto Laitila teemalla Oppia ikä kaikki ?. Messuilla kuullaan myös edunvalvonnasta ja oikeudellisesta varautumisesta ikääntyessä sekä eläkejärjestöjen toiminnasta.
Tänä vuonna messujen viihteellinen anti on hyvin monipuolinen. Yleisö pääsee osallistumaan räppitaiteen tekoon ja kuulemaan kansanlauluja. Myös Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijöitä esiintyy messuilla. Näyttelijät Jouni Innilä ja Jorma Böök valtaavat teatterin päälavan messujen päätteeksi.

Eila Ahvenainen vinkkaa seniorimessujen olevan viihdesisältönsä lisäksi erinomainen paikka hankkia hyödyllistä tietoa. Messuilla on runsaasti näytteilleasettajia, jotka esittelevät palveluitaan ja tuotteitaan.

Pienellä näyttämöllä kuullaan paneelikeskustelua perhehoidosta. Keskustelijoina ovat mm. kansanedustaja Aila Paloniemi, Perhehoitoliiton kehittämispäällikkö Maria Kuukkanen ja perhehoitaja Tuula Hedman. Asiakasnäkökulmaa keskusteluun tuovat myös perhehoidossa olevien omaiset

Poimintoja viikon ohjelmasta

Pitkin viikkoa ikääntyneiden päiväkeskuksissa vietetään SeniorSurf –päiviä, joissa saa arvokkaita vinkkejä tietokoneen ja tabletin käyttöön. Päiväkeskuksissa kiertävät myös pankkineuvoja sekä sairaanhoitaja antamassa neuvoja verkkopankin sekä terveyspalvelujen Kanta-ohjelman käyttöön.

Vanhan ajan iltamia tanssitaan keskiviikkona 5.10 Isto Hiltusen säestyksellä Kivistön työväentalolla alkaen kello 12.30.

Lisäksi viikon aikana on tiedossa konsertteja, eri toimintojen esittelyä, luentoja ja paljon muuta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Hae painettu ohjelma ja tutustu viikon tapahtumiin

Vanhustenviikon painettuja ohjelmalehtisiä jaetaan mm. ikääntyneiden päiväkeskuksissa, hyvinvointikioskissa, Jyväskylä-neuvonnassa, yhteispalvelupisteissä sekä OIVA -keskuksessa. Sähköisessä muodossa ohjelma löytyy osoitteesta: http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/84638_vanhustenviikon_tapahtumakalenteri_17_8_2016_nettiin_korjattu.pdf

Jyväskylän vanhuspalvelujen lisäksi vanhustenviikon ohjelman järjestelyihin osallistuvat Jyväskylän vanhusneuvosto, Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattiopisto ja Jyväskylän Ikääntyvien yliopisto.

Lisätietoja: palveluesimies Eila Ahvenainen, Jyväskylän vanhuspalvelut, p. 014 266 3687

14.9.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje