Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Yhteisöllisen taideprojektin teokset Jyväskylän Sepänaukiolle ja Jaroslavlin Ystävyyden puistoon Venäjälle

Yhteisöllisen taideprojektin teokset Jyväskylän Sepänaukiolle ja Jaroslavlin Ystävyyden puistoon Venäjälle

Jyväskylän ja Jaroslavlin yhteinen taideprojekti 2014–2017

Polkujen tekoa Jaroslavlin Ystävyyden puistossa, kuva Pertti Karjalainen Tikkalan ja Keski-Palokan kouluissa aloitetaan syksyllä 2016 Sepänkadun ja Rajakadun risteysalueelle sijoittuvan taideteoksen suunnittelu kuvataiteilijoiden Pertti Karjalaisen ja Tuomas Hallivuon ohjauksessa. Risteysalue remontoidaan tulevan talven aikana, ja uuteen alikulkutunneliin toteutuu keväällä 2017 koululaisten tekemiä mosaiikkitöitä. Sepänkeitaan yhteisöllinen taideprojekti jatkuu syksyllä 2017 kansainvälisissä merkeissä, kun jyväskyläläiset ja jaroslavlilaiset nuoret toteutettavat pylvästaideteoksia Jyväskylän Sepänpuistoon taiteilijoiden ohjauksessa.

Taidepuutarha Jaroslavlissa Venäjällä

Vuosina 2014–2015 Jaroslavlin Taidekoulun Nro 4:n oppilaat toteuttivat kuvataiteilija Pertti Karjalaisen ohjauksella pylvästeoksia Jaroslavlin keskustassa sijaitsevaan Ystävyyden puistoon. Pylvästeosten aiheina ovat suomalaiset sananlaskut suomeksi ja venäjäksi ja suomalaisten lasten luonnoksista venäläisvoimin tehdyt maalaukset.

Avajaiset Jaroslavlissa, kuva Tuomas HallivuoKesäkuussa 2016 kuvataiteilija Pertti Karjalainen ja Jaroslavlin taidekoulu Canzonen opettajat ohjasivat jyväskyläläisiä koululaisia ja jaroslavlilaisen taidekoulun oppilaita toteuttamaan polut kolmentoista pylvään välille Jaroslavlin Ystävyyden puistoon. Lisäksi Pertti Karjalaisen ja Tuomas Hallivuon ohjauksessa jyväskyläläiset ja jaroslavlilaiset koululaiset työstivät neljä tintamareski -teosta, jotka sijoitettiin puistoon. Teokset kehystettiin koristeellisiin vanhoihin venäläisiin ikkunakehyksiin. Ystävyyden puistossa järjestettiin 20.6.2016 avajaisjuhla, jonne myös jyväskyläläiset nuoret olivat suunnitelleet ohjelmaa. Juhlassa oli mukana venäläisiä tiedotusvälineiden edustajia ja Jaroslavlin kaupungin edustajia.

Jyväskylä ja Jaroslavl ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1966.

Lisätietoja
Esa Jaakkola, rehtori Keski-Palokan koulu, etunimi.sukunimi@jkl.fi, p. 014 266 4538
Pertti Karjalainen, kuvataiteilija, etunimi.sukunimi@gmail.com, p. 050 373 8449
Mervi Vallinkoski, maisema-arkkitehti, Jyväskylän kaupunki, etunimi.sukunimi@jkl.fi, p. 014 266 5060

Kuvat:
ylempi kuva: Polkujen tekoa Jaroslavlin Ystävyyden puistossa, kuva Pertti Karjalainen
alempi kuva: Avajaiset Jaroslavlissa, kuva Tuomas Hallivuo

12.9.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje