Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuman esite jaetaan koteihin ensi lauantaina

Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuman esite jaetaan koteihin ensi lauantaina

22.–24.9. järjestettävän Valon kaupunki 2016 -tapahtuman esite jaetaan Jyväskylässä jokaiseen mainospostin jaon sallivaan kotitalouteen lauantaina 17.9.

Yhdennessätoista Valon kaupunki -tapahtumassa on luvassa on tuttuja tapahtumaosioita, mutta myös paljon uutta näkemistä, kokemista ja oppimista kaikenikäisille. Tapahtuman sisältö muodostuu lähes 40 valoinstallaation ja oheistapahtuman kokonaisuudesta.

Australialainen valotaiteilija Amanda Parer on ideoinut viisi valaistua jättiläispupua, jotka ovat kiertäneet pitkin maailman metropoleja New Yorkista Tokioon. Tämä Intrude-niminen poikkeuksellinen teoskokonaisuus on Kirkkopuistossa koko tapahtuman ajan.

Valo virtaa perinteiseen tapaan Tourujoella Kinakujan sillan ja Nahkurin sillan ympäristössä, jossa monipuolinen ympäristötaideteoskokonaisuus ja valoinstallaatiot toteutuvat perjantaina 23.9. Valaistut ympäristötaideteokset ovat nähtävillä 22.–24.9.

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa lauantaina 24.9. järjestettävä Tourujoen Yö -tapahtuma levittäytyy nyt myös Kankaalle, jossa on Kankaan toimijoiden eli Humanistisen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän aikuisopiston ja Kankaan yhteinen avajaistapahtuma ”Loistava Kangas”.

Valo valtaa lauantaina 24.9. myös Korpilahden. Luvassa on esimerkiksi Simo Heikkilän ja Seppo Uuranmäen valoinstallaatio satamassa, ympäristövalaistus Vanhalla Myllyllä ja valoinstallaatio Synninpolulla. Guerrilla Lighting -valosissit iskevät Korpilahden keskeisiin kohteisiin, jolloin muutama rakennus saa uuden ilmeen hetkeksi valon keinoin.

Tule tekemään valotaidetta Kankaalle tai Mataraan!

Niille, jotka pitävät omin käsin tekemisestä, voi suositella esimerkiksi lauantain UV-maalaustyöpajaa sekä Revontulia ja valomaalauksia -valopajaa.

UV-maalaustyöpajassa lauantaina 24.9. kello 11–14 taiteilija Riikka Maria Partanen opastaa tekemään maalauksen paperille, kankaalle tai nahalle. Mukaan voi tuoda myös oman materiaalin. Tulokset esitetään Pimeässä taidenäyttelyssä samana iltana, ja osallistujat saavat oman teoksensa itselleen. Työpaja on ilmainen ja tarkoitettu kaiken ikäisille 7-vuotiaista ylöspäin. Työpaja on Kankaan pergamenttihallissa (Kympinkatu 3 B).

Lapsille ja aikuisille sopivassa Revontulia ja valomaalauksia -valopajassa lauantaina 24.9. kello 18–21.30 kävijä pääsee osallistumaan valotaiteen tekemiseen. Pajassa voi tehdä lumoavia revontuliasetelmia ja piirtää valojuovia pienillä led-valaisimilla. Pajan ideoita on helppo toteuttaa myös kotona tai päiväkodissa. Valomaalaustyöpajan pitää Valopaja-kollektiivin jäsen Jukka Laine. Paikka on Mataran huone Hilla (Matarankatu 6).

Valon kaupunki 2016 -tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/tapahtumat/2016.


Lisätietoja: koordinaattori Jani Ruotsalainen, Jyväskylän kaupunki, Valon kaupunki -hanke, p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jkl.fi

12.9.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje