Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonian valokuvallinen kamarimusiikkisarja alkaa Mäntän Taidekeskus Honkahovissa 22.9.

Jyväskylä Sinfonian valokuvallinen kamarimusiikkisarja alkaa Mäntän Taidekeskus Honkahovissa 22.9.


Jyväskylä Sinfonia lanseeraa syksyllä ainutlaatuisen neliosaisen kamarimusiikkisarjan Musiikin valokuva-albumi, joka yhdistää valokuvataidetta sekä kamarimusiikkia uniikilla tavalla. Sarjan ensimmäinen konsertti kuullaan Mäntän Taidekeskus Honkahovissa torstaina 22.9. klo 18, ja esiintyjinä ovat alttoviulisti Grigory Tsyganov ja pianisti András Szabó. Konsertin musiikki koostuu Henry Purcellin, Erik Satien ja Arvo Pärtin teoksista.

Jyväskylä Sinfonian jousisoittajat Gary Littler, Jerzy Hoffman ja Grigory Tsyganov ovat koonneet itse ottamistaan valokuvista näyttelyn, johon neljä erilaista kamarimusiikkikonserttia liittyvät kiinteästi. Konserttien pääteemana on kollaasi, joka viittaa erilaisten mielentilojen, värien ja sävelten yhdistelmään. Luvassa on mustavalkoisia katutaidevalokuvia, staattisia ja liikkuvia videoprojisointeja sekä upeita luontokuvia. Kuten valokuvat albumeissa ja hetket ihmiselämässä, myös konserttien visuaaliset ja musiikilliset tuokiot kulkevat pysähtymättä tunnelmasta toiseen. Musiikki koostuu tunnettujen sävellysten uusista transkriptioista sekä jännittävistä yhdistelmistä aina barokin mestareista Tšaikovskiin ja nykymusiikin helmiin.

Valokuvanäyttely on esillä Honkahovissa kolmen viikon ajan

Konserteissa nähtävät valokuvat ovat tutustuttavissa Taidekeskus Honkahovissa 22.9.–12.10. keskuksen aukioloaikojen mukaan (to–su klo 12–16; pääsymaksu 5 euroa tai Museo-kortilla). Toinen konsertti Mäntässä kuullaan sunnuntaina 2.10. klo 15.

Näyttely on nähtävissä 27.11.–11.12. myös Keski-Suomen museolla, jossa sarjan jälkimmäiset konsertit kuullaan sunnuntaisin 27.11. ja 4.12. klo 15.

Lue lisää konsertista
Kuvapankki
Taidekeskus Honkahovi

Liput:
15 € tuntia ennen ovelta (ei Lippupisteestä tai teatterin lippumyymälästä)

Ennakkoliput:
Mäntän Klubi, Tehtaankatu 33, Mänttä
p. 03 474 5900
info@klubin.fi

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

12.9.2016Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje