Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jussi ja Simo Heikkilän RÄPPÄNÄ-näyttelyn viimeisenä viikonloppuna kuraattorinkierros, runoutta ja jazzia Jyväskylän taidemuseossa

Jussi ja Simo Heikkilän RÄPPÄNÄ-näyttelyn viimeisenä viikonloppuna kuraattorinkierros, runoutta ja jazzia Jyväskylän taidemuseossa

Alvar Aalto -museoon ja Jyväskylän taidemuseoon on RÄPPÄNÄN viimeisenä viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin 16.–18.9. klo 11–18 vapaa pääsy. Näyttelyvierailun lisäksi Jyväskylän taidemuseossa on tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa, johon on myös vapaa pääsy.

Alvar Aalto-museossa (Alvar Aallon katu 7) ja Jyväskylän taidemuseossa (Kauppakatu 23) sunnuntaihin 18.9. saakka esillä oleva RÄPPÄNÄ-näyttely esittelee jyväskyläläisveljesten, kuvataiteilija Jussi Heikkilän ja muotoilija Simo Heikkilän, tuotantoa. Kahteen museoon jakautuva näyttely koostuu huonekaluista, valaisimista, valokuvista, taideteoksista, installaatioista, videoista ja haastatteluista.

Alvar Aalto -museo
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti–su klo 11–18,
puh. 040 135 6210
museum(at)alvaraalto.fi
http://www.alvaraalto.fi/index.htm

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
avoinna ti–su klo 11–18
puh. 014 266 4391
taidemuseo(at)jkl.fi
http://jyvaskyla.fi/taidemuseo


Kollaasi: Periferiadesign. 1. Jussi Heikkilä, Järvimaisema Korpilahdelta (ilta), 2008, puu, pigmentti. Jyväskylän taidemuseo. Kuva Jari Kuskelin. 2. Simo Heikkilä, Tammipenkki, 1991. Kuva Periferiadesign.

Tapahtumat Jyväskylän taidemuseossa (Kauppakatu 23):

pe 16.9. klo 16.30–17.30 Teija Isohaudan kuraattorinkierros

RÄPPÄNÄ-näyttely on kiinnostava oppitunti siitä, miten samoja asioita voi käsitellä sekä taiteessa että muotoilussa. Veljesten tekeminen on kaunista ja ajatuksia herättävää – siis kauneus edellä! -Teija Isohauta, näyttelyn kuraattori, taidehistorioitsija

la 17.9. klo 13.15 Camp-ryhmän esitys Tulien koti

Esitys koostuu Souad al-Sabahin, Saud al Babtainin ja Abdul Azizin runoista, jotka Sari Kuustola on suomentanut, ja niitä kommentoivista Kai Niemisen sekä Edith Södergranin runoteksteistä. Runodialogit esitetään arabian- ja suomenkielellä sekä englannin- ja suomenkielellä. Camp esiintyjäryhmän muodostavat kuusi runoudesta kiinnostunutta irakilaista turvapaikanhakijaa ja kolme suomalaista runouden ystävää. Ryhmän jäsenet kertovat haluavansa rakentaa runoista rikkoutumattoman palatsin, jonka suojissa arjen ja sodan uhkaamat unelmat, ystävyys ja rakkaus voivat elää.

Esiintyjät Arkan, Ghazi, Kaarina, Kirsti, Layth, Mohamed, Mustafa, Päivi, Zakarya, käsikirjoitus ja ohjaus Kirsti Becker, apulaisohjaajat Mohamed, Ghazi, Layth. kesto n. 20 min.
Lisätietoja: Kirsti Becker puh. 040 779 7089 kirstib.becker(at)gmail.com

su 18.9. klo 14–15 Heikki Ruokangas Duo esiintyy

Oululainen jazz-kokoonpano soittaa omia sävellyksiään ja jazz-standardeja. Suomessa ja Italiassa ahkerasti keikkailevalle kitaraduolle keskeistä on melodisuus, improvisaatio ja vuorovaikutus.
Lisätietoa, ääntä ja kuvaa:
http://www.facebook.com/gtrduo
http://www.heikkiruokangas.com

pe 16.9. klo 14–16 Perjantaiporinat

Kulttuuriluotsit kutsuvat tuttuun tyyliin pysähtymään, jakamaan näyttely- ja taidekokemuksia sekä verkostoitumaan perjantaiporinoissa kahvikupin äärellä. Syyskauden porinat: 16.9., 14.10., 28.10., 25.11. ja 16.12. klo 14–16.

Lisätietoja:
Sirpa Turpeinen, puh. 050 5420591, sirpa.turpeinen(at)jkl.fi

9.9.2016Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje