Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän koulut mukana Let´s #BeActive - Euroopan urheiluviikossa

Jyväskylän koulut mukana Let’s #BeActive – Euroopan urheiluviikossa

Jyväskylän perusopetuksen kouluissa liikunta ja liikunnan ilo saavat erityistä huomiota ajalla 12.-16.9. Koulut ovat mukana toista kertaa vietettävässä Euroopan urheiluviikossa, joka tuo uuden opetussuunnitelman teemoja tukevaa toimintaa ja oppimista koulupäiviin.

Urheiluviikon ohjelma vaihtelee kouluittain

Viikon aikana kouluilla päivä aloitetaan liikunnallisella aamunavauksilla ja välituntiliikuntaa toteutetaan jyväskyläläisten urheiluseurojen kanssa. Ohjelmaa toteutetaan koulun toimintasuunnitelman mukaan ja se on suunnittelu koulukohtaisesti yhdessä oppilaiden kanssa. Koulun piha-alueilta löytyy muun muassa oppilaiden suunnittelemia ja toteuttamia toimintapisteitä, oppilaat ja opettajat pyrkivät toteuttamaan koulumatkat lihasvoimin ja parkkipaikkoja vapautetaan pelikentiksi. Pääpaino on toiminnallisuudessa ja liikkuvan elämäntavan oppimisessa.

Esimerkiksi Halssilassa koululaiset pääsevät muun liikuntapainotteisen ohjelman lisäksi testaamaan koulun pihalla olevalla PumpTrack-radalla, kuinka tasapainoilu sujuu polkupyörillä. Kortepohjassa oppilaskunta organisoi viikon toimintaa. Tiedossa on juoksuhaastetta ja ohjattua välituntiliikuntaa. Mankolassa koulumatkat hoidetaan lihasvoimin koko viikon, osallistutaan maratonhaasteeseen sekä järjestetään välitunneille ohjattuja pelejä ja -leikkejä. Koulukohtaiset ohjelmat löytyvät koulujen Wilmasta tai nettisivuilta.

Osa kouluista järjestää alueellisia tilaisuuksia. Palokan alueen koululaiset ottavat mittaa toisistaan Palokan urheilukentällä järjestettävissä yleisurheilukilpailuissa 13.9. klo 9 alkaen. Vaajakosken alueen koululaiset taas mittelevät samana päivänä Vaajakosken urheilukentällä. Koulujen väki toivottaa kaikki koululiikkumisesta kiinnostuneet tervetulleiksi kannustamaan ja seuraamaan kisoja.

Nuorille urheilijoille yhteinen testipäivä 14.9. Hipposhallissa

Jyväskylässä urheiluviikkoa toteutetaan laajalla liikunnan toimijoiden yhteistyöllä. Paikalliset urheiluseurat ovat kouluilla mukana toteuttamassa koulukohtaista ohjelmaa. Lisäksi kilpaurheilua harrasvilla nuorilla on mahdollisuus osallistua Keski-Suomen Liikunta ry, Keslin, toteuttamaan 11-16-vuotiaille nuorten urheilijoiden yhteiseen testipäivään keskiviikkona 14.9. klo 16 alkaen Jyväskylän Hipposhallissa. Testeihin ilmoittaudutaan oman valmentajan kautta. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät: www.kesli.fi/seuratoiminta/tapahtumat/urheilijoiden-yhteinen-testipaiv

Euroopan urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Viikolla kannustetaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin.

Euroopan urheiluviikko rahoitetaan osaksi Erasmus+ -ohjelman tuella ja sen kansallisena yhteyspisteenä toimii Suomen Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto CIMO. Erasmus+ -ohjelmasta on mahdollisuus hakea rahoitusta liikunnan ja urheilun yhteistyöhankkeille.

Lisätietoja:
Koulut www.jyvaskyla.fi/opetus/koulut
koordinaattori Tella Vuolle-Oranen, koulun kerhotoiminta ja perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri, puh. 014 266 4036
www.cimo.fi/ewos
www.liikkuvakoulu.fi
http://ec.europa.eu/sport/week/index_en.htm

9.9.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje