Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Veturitallien avointen ovien viikolla voi tutustua talon toimintaan iästä riippumatta

Jyväskylän Veturitallien avointen ovien viikolla voi tutustua talon toimintaan iästä riippumatta

Jyväskylän Veturitalleilla vietetään avointen ovien viikkoa tiistaista perjantaihin 20. - 23.9.2016. Viikon aikana Veturitalleilla ei välitetä yläikärajoista.

Henkilökunta järjestää vierailijoille opastettuja esittelykierroksia klo 14 ja 18 tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Tilassa toimiva Kulttuurikahvila Kisko palvelee tiistaista torstaihin klo 12 - 20. Viikon tarjouksena kahvi ja pulla kahdella eurolla sekä Veturitallien pipari 80 sentillä. Perjantaina klo 16 - 22 kahvituksesta vastaa Walkers-kahvila. Kahviloiden aukioloaikoina voi vapaasti tulla avoimiin pelitiloihin pelaamaan biljardia, konsoleita tai lautapelejä.

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamon galleria on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11 - 18. Keskiviikkona 21.9. klo 16 - 18 Ratamossa järjestetään You Make Mine, I Make Yours -näyttelyn avajaiset. Näyttelyn taiteilijoita voi tulla tapaamaan torstaina 22.9. klo 15 - 16.

Ohjaamo Jyväskylä päivystää Veturitalleilla ilman ajanvarausta tiistaista torstaihin klo 12-16. Ohjaamossa eri alojen ammattilaiset tarjoavat apua ja jutteluseuraa oman elämän, urasuunnittelun, opiskelualan löytämisen ja työllistymisen asioissa. Ohjaamon kautta tavoittaa helposti TE-toimiston asiantuntijan, Kelan palveluneuvojan, nuorisoneuvojan, etsivän nuorisotyön ohjaajan, ammatinvalintapsykologin, opinto-ohjaajan ja kaupungin työllisyyspalveluiden palveluohjaajan.

Matalan kynnyksen liikuntaa ja musiikkia

Viikon aikana voi tutustua myös Veturitallien ryhmätoimintoihin. Tiistaina 20.9. kello 16.30 - 18.00 kokoontuu Kulttuuriklubi Siperian sirkusryhmä, joka on kaikille 13 - 19 –vuotiaille avoin ohjattu LiikuntaLaturivuoro. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta ja alkuun pääsee ottamalla mukaan sopivat liikuntavaatteet. Uudet kokeilijat ovat tervetulleita ryhmään mukaan joka viikko.

Sirkusryhmän jälkeen Siperiassa käynnistyy RockAll –kuoron harjoitukset. Kuoro on tarkoitettu kaikille 13 - 29-vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita rockmusiikista ja sen laulamisesta mukavassa porukassa. Aikaisempaa kuorolaulu- tai musiikkiharrastamista ei vaadita eikä kuoroon pääsemiseksi järjestetä koelauluja. Uudet kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan avoimiin treeneihin syyskuun ajan. Kuoronjohtajana toimii Seppo Pohjolainen ja treenit pidetään Siperian tiloissa joka tiistai.

Syyskuun alussa käynnistyneeseen TUFF! After School –kerhotoimintaan voi vielä tulla mukaan. Tiistaina 20.9. klo 17 alkavalla kerralla teemana on DJ-toiminta ja ohjaajana Arttu Rintakumpu. Kerhot jatkuvat syyskauden ajan tiistaisin ja aiheina jatkossa on rap, musiikin tuottaminen ja katutanssityöpajat. Kerhotoiminta on suunnattu pääasiallisesti 12 - 18 -vuotiaille, mutta myös alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset ovat tervetulleita kerhoiltoihin.

Viikonloppuna tanssijamit ja Ratamon näyttely

Hip hop -kirjaston sunnuntaijamit järjestetään 25.9. Veturitalleilla yhteistyössä Tanssin Aika -festivaalin kanssa. Päivä alkaa klo 13.30 - 14.30 lämmittelyllä, jonka jälkeen siirrytään yhdessä Kankaalle kisaamaan 2vs2 Break- ja All Styles -kisoihin.

Galleria Ratamon näyttely on avoinna myös lauantaina ja sunnuntaina klo 11 – 18.

Lisätiedot:

Laura Väisänen

nuorisonohjaaja
puhelin 014 266 4239
050 522 6757 (tekstiviestit)

7.9.2016Anna-Leena Pesonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje