Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jvyäskylän Lasten parlamentti etsii uusia edustajia

Jyväskylän Lasten parlamentti etsii uusia edustajia

Jyväskylän Lasten parlamentti on alakouluikäisten osallistumis- ja vaikuttamiskanava. Haku lukuvuoden 2016-2017 toimintaan on käynnistynyt. Jokaisella alakoululaisella on mahdollisuus asettua ehdokkaaksi edustamaan kouluaan.

Koulujen oppilaat valitsevat keskuudestaan oppilaskunnan hallituksen, jonka johdolla valitaan edustajat Jyväskylän Lasten parlamenttiin. Toiminnasta kiinnostuneet oppilaat voivat ottaa yhteyttä oman koulun oppilaskuntaa ohjaavaan opettajaan 30.9. mennessä.

Kouluissa tehtävä oppilaskuntatyö on Lasten parlamenttityön perusta. Oppilaskunnissa keskustelua herättäneitä teemoja nostetaan alueellisten pikkuparlamenttien ja Jyväskylän kaupungin Lasten parlamentin suuristunnon käsittelyyn. Suuristunnossa lapset ja Jyväskylän kaupungin päättäjät kehittävät Jyväskylää lasten esittämien kannanottojen pohjalta.

Alakouluikäisten vaikuttamiskanava

Jyväskylän Lasten parlamentti tarjoaa lapsille aidon mahdollisuuden vaikuttaa kouluikäisiä koskevaan päätöksentekoon ja tuoda lasten ääni paremmin kuuluviin. Lasten parlamentissa käsitellään lapsia kiinnostavia ja puhuttavia aiheita, joita nostetaan yhdessä kaupungin päätöksentekoon. Lasten osallisuus on nostettu Jyväskylässä uuden perusopetuksen opetussuunnitelman yhdeksi painopistealueista.

Lisätietoja:
koordinaattori Turo Teittinen, Jyväskylän Lasten parlamentti, p. 040 5161842 / turo.teittinen(at)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/opetus/hallinto/lastenparlamentti

7.9.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje