Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen kunnat valmistelevat yhteistä pohjamateriaalia sote- ja maakuntalain lausuntokierrosta varten

Keski-Suomen kunnat valmistelevat yhteistä pohjamateriaalia sote- ja maakuntalain lausuntokierrosta varten

Keski-Suomen sote-uudistuksen valmistelusta vastaava kuntien virkamiehistä koostuva työvaliokunta linjasi tänään, että Keski-Suomen kunnille laaditaan yhteistä materiaalia sote- ja maakuntauudistuksen lausuntokierrosta varten.

Sote- ja maakuntauudistusta koskeva lakipaketti on parhaillaan lausunnoilla kunnissa. Kokouksessa sovittiin, että vaikka kunnat antavat lausuntonsa itsenäisesti ja omista lähtökohdistaan, työvaliokunnan asettamat alatyöryhmät laativat kunnille yhteistä pohjamateriaalia sosiaali- ja terveyspalveluita käsitteleviä osioita koskien. Kunnat voivat halutessaan hyödyntää materiaalia omia lausuntoja antaessaan.

- On selvää, että jos samat näkemykset ja huolenaiheet nousevat esille useampien maakunnan kuntien lausunnoissa, niiden painoarvo kasvaa. Yhteisellä valmistelulla on siten mahdollista vaikuttaa valtakunnantason valmisteluun, työvaliokunnan puheenjohtaja Timo Koivisto totesi.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen osalta lausuntomateriaalia valmistellaan Keski-Suomen perusturva- ja sote-johtajista koostuvassa palvelutuotantotyöryhmässä. Lisäksi työvaliokunnan asettamat ICT-työryhmä, talous- ja tukipalveluita pohtiva työryhmä sekä henkilöstötyöryhmä valmistelevat lausuntomateriaalia omalta osaltaan. Kaikissa työryhmissä on edustajat useammasta Keski-Suomen kunnasta sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Aineistot kootaan 14.10. olevaan työvaliokuntaan, jossa ne käydään yhteisesti läpi ja lähetetään kuntien käyttöön.

Sosiaali- ja terveyspalveluita koskevan yhteistyösopimuksen valmistelua ei jatketa kuntien kesken

Työvaliokunta linjasi, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen valmistelua ohjaavan yhteistyösopimuksen valmistelua kuntien kesken ei ole syytä jatkaa. Sopimuksella oli tarkoitus määritellä Keski-Suomen kuntien välistä yhteistyötä sote-uudistuksen valmistelussa. Keski-Suomen kunnista suurin osa on päätöksillään hyväksynyt sopimuksen kesäkuun loppuun mennessä.

- Sopimuksen valmistelu lähti liikkeelle täysin erilaisilla olosuhteissa kuin missä nyt ollaan. Sopimuspohjaiselle valmistelulle ei ole enää tarvetta uudistustyön edistyessä maakunnassa muutenkin, Timo Koivisto painotti.

Poliittinen ohjausryhmä nimeää seuraavaksi uudistuksille virkamiehistä koostuvat johtoryhmän

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua on käsitelty poliittisessa ohjausryhmässä, joka kokoontui ensimmäisen kerran 5.9.2016. Kokouksessa linjattiin, että uudistukselle nimetään lokakuun kokouksessa virkamiehistä koostuva johtoryhmä. Johtoryhmän nimeämisen myötä päätetään myös se, millaiset alatyöryhmät uudistuksella on jatkossa.

Kokouksessa todettiin, että sote-uudistuksella tulisi jatkossakin olla oma työvaliokunta, joka toimisi ohjausryhmän työrukkasena ja kokoaisi asioita sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta.

Myös Jämsä mukaan työvaliokunnan toimintaan

Työvaliokunnan kokoonpanoa täydennettiin kokouksessa siten, että läsnä oli ensimmäistä kertaa myös Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen. Valmistelussa on sovittu, että Jämsä nimeää edustajansa myös työvaliokunnan alaisiin työryhmiin.

Lisätietoja: työvaliokunnan puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 014 266 1501 ja työvaliokunnan sihteeri, kehittämisjohtaja Silja Ässämäki, p. 050 568 5831

Sote-uudistusta koskevat www-sivut: http://www.jyvaskyla.fi/soteuudistus

Työvaliokunnan seuraava kokous on 14.10.2016.

6.9.2016Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje