Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tapahtumakaupunki Jyväskylässä tapahtuu ympäri vuoden

Tapahtumakaupunki Jyväskylässä tapahtuu ympäri vuoden

Sujuvuutta, oppaita ja ideakilpailu – uusia tapahtumia haetaan koko ajan

Jyväskylä on vilkas tapahtumakaupunki, jossa järjestetään vuosittain keskimäärin 5000 erilaista tapahtumaa. Urheilukilpailut, festivaalit, kokoukset, kongressit ja messut vilkastuttavat kaupunkimme katukuvaa ja tuovat mukanaan paljon kävijöitä ja myös tuloja. Jyväskylä haluaa kehittyä edelleen tapahtumakaupunkina ja on siksi panostanut laadukkaisiin tapahtumaolosuhteisiin ja palveluihin.

- Jyväskylä on tapahtumajärjestäjien mukaan hyvä ja helppo kaupunki järjestää tapahtumia. Kaupunki on tuottanut järjestäjien käyttöön uusia työvälineitä, muun muassa tapahtumajärjestäjille suunnatut nettisivut avattiin kesällä. Sivuilta löytyy esimerkiksi tulostettava tapahtumajärjestäjän opas ja selailtava tapahtumapaikkaesite, joka esittelee suosituimmat ja soveltuvimmat paikat kuhunkin tapahtumaan. Keskeisimmistä ulkotapahtumapaikoista on laadittu myös tapahtumapaikkakortit. Painettua tapahtumapaikkaesitettä on syyskuun lopulla saatavilla Jyväskylä-infosta ja Palvelupiste Hannikaisesta.

Sähköinen tapahtumalupahakemus ja palautekysely

- Ulkotapahtumiin tarvittavien lupien, kuten alueen käyttöluvan hakemista on helpotettu ja sen voi tehdä sähköisesti. Yhteistyötä mm. pelastustoimen, aluehallintoviraston ja poliisin kanssa on tiivistetty järjestämällä tiedotustilaisuuksia ja viranomaispalavereja tapahtumajärjestäjille. Sähköistä lupapalvelua kehitetään aikaisempaa helppokäyttöisemmäksi ja kattavammaksi. Vuoden 2017 aikana palvelusta löytyy myös suosituimmille paikoille laaditut tapahtumapaikkakortit karttoineen sekä valmiit mallit pelastussuunnitelmasta. Pienten tapahtumien lupien saantia on myös yksinkertaistettu, kertoo Jyväskylän kaupungin tapahtumatoiminnan markkinointipäällikkö Jaana Ruponen.

Jotta palvelua voitaisiin edelleen parantaa, kaikkien suurempien tapahtumien järjestäjiltä on toukokuusta alkaen pyydetty palautetta.

- Olemme erittäin ilahtuneita saamastamme positiivisesta palautteesta. Tapahtumatoiminnan sisäinen koordinointi ja toiminnan tehostaminen alkaa näkyä myös järjestäjien suuntaan. Hyviä parannusehdotuksia kuunnellaan tarkalla korvalla. Myös tapahtumakävijöiden rahankäyttöä tutkitaan ja tutkimustulokset julkistetaan vuoden loppuun mennessä, markkinointipäällikkö Jaana Ruponen kertoo.

Lutakonaukio on lunastanut asemansa

Jyväskylän suosituin suuren luokan ulkotapahtumien järjestämisen paikka on Lutakonaukio. Viime vuonna aukiolla järjestettiin 16 tapahtumaa, tänä vuonna 20 ja ensi vuoden varauskalenterissa on jo nyt 12 tapahtumaa. Kun tähän lisätään muualla satamassa järjestetyt tapahtumat, määrä nousee 40:een. Lutakon asukkaat ovat hienosti sopeutuneet aukion tapahtumiin, sillä valituksia esim. melusta on tänä vuonna tullut murto-osa edellisiin vuosiin verrattuna. Satamasta venepaikan varanneita tiedotetaan tekstiviesteillä tulevista tapahtumista. Tapahtumajärjestäjiltä vaaditaan myös selkeät opasteet muuttuneista kulkuväylistä, jotta alueen kiertäminen sujuisi vaivattomasti.

Neste Ralli Finland on Jyväskylän suurin tapahtuma. Suomi on saanut FIA:lta osakilpailun järjestämisoikeudet myös vuosille 2017 ja 2018.

Uusien urheilutapahtumien ja MM- ja SM -tason kilpailuiden hakemista ja pitkän aikavälin suunnittelua tehdään yhdessä urheiluseurojen kanssa. Kulttuuritoimijat ovat aktiivisesti mukana ideoimassa erilaisia kulttuuritapahtumia kaupunkiin. Valtakunnallisten kokousten ja seminaarien sekä kansainvälisten kongressien hankintaa tehdään yhteistyössä yhdistysten, kokouspaikkojen ja yliopiston tutkijoiden kanssa. Tavoitteena on saada lisää tapahtumia ympäri vuoden.

Ideoi uusi tapahtuma ja voita 1000 euroa

Tapahtumakaupunki Jyväskylä on tänään avannut nettisivuille kilpailun, jossa haetaan ideoita uusista Jyväskylään sopivista tapahtumista. Paras idea palkitaan 1000 euron palkinnolla ja kilpailu on käynnissä syyskuun loppuun saakka.

Tapahtumakaupunki Jyväskylä -sivut
www.jyvaskyla.fi/tapahtumakaupunki

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Helinä Mäenpää, p. 050 5487422, helina.maenpaa@jkl.fi
Tapahtumatoiminta, markkinointipäällikkö Jaana Ruponen, p. 050 344 6496, jaana.ruponen@jkl.fi
Tapahtumaluvat- ja paikat, asiakaspalvelupäällikkö Anne Heikkinen, p. 040 840 6460, anne.heikkinen@jkl.fi

5.9.2016Jaana Pinson

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje