Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kehitetään yhdessä meidän keskustaa!

Kehitetään yhdessä meidän keskustaa!

Mitkä asiat, palvelut tai rakennukset ovat sinulle keskustassa tärkeitä? Miten liikkuminen olisi entistä sujuvampaa? Entä mihin voisi luoda uusia viheralueita tai vaikkapa lisää asumista?

Jyväskylän keskusta on kaupunkimme sydän, jonka kehittämiseen kutsutaan kaikki kaupunkilaiset mukaan. Tahtotilana on luoda keskustasta vetovoimainen keskittymä, jossa voi viettää aikaa monipuolisista palveluista ja tapahtumista mutta myös viher- ja virkistysalueista nauttien. Alueen halutaan palvelevan ihmisiä eri elämäntilanteissa vaalimalla olemassa olevaa rakennusperintöä ja uutta kaupunkikuvaa luomalla.

Meidän keskusta – ilta ideoinnille

Jyväskylän kaupungin asemakaavoitus järjestää osana Jyväskylän keskustan kehittämishanketta kaikille avoimen Meidän keskusta -ideointi-illan torstaina 8.9.2016 kello 17.00 – 19.00 Lyseon vanhassa päärakennuksessa osoitteessa Yliopistonkatu 13.

Mukanaolijoille esitellään keskustan kaupunkirakenteen kehittämisen pääteemat, minkä jälkeen on mahdollisuus tutustua esillä oleviin karttaluonnoksiin. Keskustelua johdattelemassa ja kysymyksiin vastaamassa on asiantuntijoita kaavoituksesta, liikenteen ja viheralueiden suunnittelusta sekä Keski-Suomen museosta. Illan aikana jokainen voi jakaa ideansa ja kertoa näkemyksensä keskustan asumisen, liikenteen sekä viher- ja kulttuuriympäristön kehittämiseksi niin karttaluonnoksien äärellä kuin verkkokyselyyn vastaamalla.

Lyseon museo kellarikerroksessa on vierailijoille avoinna ideointi-illan ajan. Taskurahaa kannattaa varata mukaan, sillä iltaan osallistujat voivat nauttia juhlasalissa Jyväskylän Taitoluisteluseuran Blue Diamonds -joukkueen kahvipuffetista. Pysäköintitilaa on rajoitetusti Lyseon sisäpihalla, jonne sisäänkäynti on Yliopistonkadun puoleisista porteista.

Tilaisuudessa esiteltävät karttaluonnokset ovat nähtävillä keskiviikosta 7.9.2016 alkaen myös osoitteessa www.jyvaskyla.fi/kaupunkikeskusta/kaupunkirakenne.

Meidän keskusta -kysely

Keskustan kaupunkirakenteen kehittämissuunnitelman jatkokehityksen tueksi on luotu verkkopohjainen kysely. Kyselyn avulla halutaan kartoittaa jyväskyläläisten kokemuksia ja ideoita keskustan kehittämiseksi. Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä, ja suunnitelmakarttojen on tarkoitus olla valmiit vuoden loppuun mennessä.

Kyselyyn voi vastata 7.9.–30.9.2016 välisenä aikana osoitteessa https://maptionnaire.com/fi/1553/.

Lisätietoja:
- kaavoitusarkkitehti Paula Julin, p. 014 266 7706, paula.julin[at]jkl.fi
- kaavasuunnittelija Mauri Hähkiöniemi, p. 014 266 5034, mauri.hahkioniemi[at]jkl.fi

2.9.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje