Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Uusia perheitä etsitään lasten ja nuorten sijais- ja tukiperheiksi Keski-Suomessa – 8.9. infotilaisuudesta lisätietoja perhehoitajana toimimisesta

Uusia perheitä etsitään lasten ja nuorten sijais- ja tukiperheiksi Keski-Suomessa – 8.9. infotilaisuudesta lisätietoja perhehoitajana toimimisesta

Keski-Suomeen tarvitaan uusia perheitä lastensuojelun tukiperheiksi ja perhehoitajiksi. Toiminnasta kiinnostuneille perheille järjestetään infotilaisuus torstaina 8.9. klo 17–19 Mattilan perhetukikodilla Jyväskylässä, osoitteessa Mattilankatu 9. Tilaisuudessa kerrotaan perhehoidon erilaisista mahdollisuuksista, sijais- ja tukiperheenä toimimisesta sekä näihin liittyvistä valmennuksista ja koulutuksista.

Perhehoito on ympärivuorokautista hoivaa, turvaa ja välittämistä, kasvatusta ja yhteistyötä lapsen ja nuoren hyväksi perhehoitajan kodissa. Kaikki perhehoitajat valmennetaan ja heille järjestetään tehtävässään tukea ja koulutusta. Perhehoidosta maksetaan palkkio ja kulukorvaus.

– Valmennetut perheet ovat olleet kovassa käytössä. Tukiperheiden ja perhehoidon tarpeita on ollut kuluvana vuonna paljon. Lokakuussa käynnistyvällä PRIDE-valmennuskurssilla on vielä tilaa, selvittää johtava sosiaalityöntekijä Paula Pollari-Urrio Keski-Suomen Sijaishuoltoyksiköstä.

Keski-Suomessa Keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö rekrytoi, kouluttaa ja valmentaa perhehoidosta kiinnostuneita perheitä. Sijaishuoltoyksikkö palvelee Keski-Suomen kuntia.

Valtakunnallista sijaisvanhempien rekrytointikampanjaa Ajoissa kotiin vietetään 3.-18.9.2016. Kampanjan teemana ovat tänä vuonna pysyvyys ja kiintymys, joita jokainen lapsi tarvitsee kasvunsa ja kehityksensä tueksi. Ajoissa kotiin -kampanjaa koordinoi Perhehoitoliitto ry, joka on alueellisten sijaisvanhempien ja perhehoitajien yhdistysten kattojärjestö.

Kiinnostuneet perheet saavat lisätietoa perhehoidosta p. 040 832 2613 ja tukiperhetoiminnasta p. 050 408 3026.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sijaishuolto
www.sijaisvanhemmaksi.fi
Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikkö facebookissa

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Paula Pollari-Urrio p. 014 266 3625 tai 050 553 8462

1.9.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje