Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän vuoden 2017 talousarvion valmistelutilannetta esiteltiin kulttuuri- ja liikuntalautakunnalle 31.8.

Jyväskylän vuoden 2017 talousarvion valmistelutilannetta esiteltiin kulttuuri- ja liikuntalautakunnalle 31.8.2016

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnalle esiteltiin iltakouluasiana sivistyksen toimialan ja erityisesti kulttuuri- ja liikuntapalvelujen ensi vuoden talousarvion valmistelutilannetta. Kaupunginhallituksen kesäkuussa antama talousarviokehys vuodelle 2017 perustuu nykyisille kunnallis- ja kiinteistöveroprosenteille. Kaupungin tavoitteena on talouden tasapainottaminen siten, että vuonna 2017 kaupungin lainakanta ei enää kasva. Jotta kaupungin talouden tasapainottamistavoitteeseen päästään, sivistyksen toimialan nettomenot saavat olla ensi vuonna 230,5 miljoonaa euroa, mikä on noin 800 000 euroa vähemmän kuin kuluvana vuonna. Kulttuuri- ja liikuntapalvelujen osuus nettomenoista saa olla 39,3 miljoonaa euroa.

Palvelutarpeen kasvusta johtuvan menojen kasvu on koko sivistyksen toimialalla arvioitu olevan noin 3 miljoonaa euroa kuluvan vuoden tasoon nähden. Kulttuuri- ja liikuntapalvelujen osuus lisätarpeesta olisi noin 400 000 euroa. Koska toimialalla on käytettävissä viime vuotta vähemmän rahaa, kulttuuri- ja liikuntapalvelujen tulee etsiä säästöjä tai lisätuloja 560 000 eurolla. Iltakoulussa keskusteltiin keinoista kehykseen pääsemiseksi.

Kulttuuri- ja liikuntapalvelujen menojen arvioidaan kasvavan 400 000 euroa

Kulttuuri- ja liikuntapalveluissa menojen kasvun on arvioitu olevan ensi vuonna hyvin maltillista. Kasvavan kaupungin palvelutarpeen kasvupaineista huolimatta lisätarpeet on saatu puristettua tämänhetkisessä valmisteluvaiheessa 400 000 euroon. Liikuntapalveluissa lisätarpeisiin varaudutaan 150 000 eurolla, mikä kohdentuu korjauksiin ja rakentamiseen sekä oppisopimuskoulutukseen ja työllisyyskursseihin. Kirjastojen lisätarpeiksi on laskettu noin 100 000 euroa, mikä sisältää muun muassa työturvallisuuden kehittämistä, aineistojen kuljetusjärjestelyjä ja omatoimikirjastojen järjestelmähankintoja sekä Kuokkalan kirjaston aineistohankintaa. Museoiden lisätarpeet ovat yhteensä noin 60 000 euroa, sisältäen muun muassa rakennustutkijan palkkakustannukset. Kansalaisopistolla, teatterilla ja Jyväskylä sinfonialla sekä kulttuuri- ja hallintopalveluissa lisätarpeet ovat muutamista tuhansista korkeintaan muutamaan kymmeneen tuhanteen euroon.

Säästöillä ja tuloja kasvattamalla saatava kasaan 560 000 euroa

Sivistyksen toimialan talousarviokehykseen pääsemiseksi kulttuuri- ja liikuntapalveluille on osoitettu 560 000 euron suuruinen säästö- tai lisätulotavoite. Jaosta liikuntapalvelujen, kirjaston, kansalaisopiston, museoiden, Jyväskylä Sinfonian ja kaupunginteatterin kesken ei ole tässä vaiheessa vielä tarkkaa esitystä. Valmistelussa esillä olevia asioita ovat lasten ja nuorten liikuntapaikkamaksujen käyttöönotto ja avustusten leikkaukset sekä palvelujen tuotteistaminen ja tulojen kasvattaminen.

Lautakunnat käsittelevät talousarvion omalta osaltaan syyskuussa

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan iltakoulussa esiteltiin talousarviovalmistelun tämän hetken tilannetta. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta antaa esityksensä sivistyspalvelujen talousarviosta 14.9. ja sivistyslautakunta 21.9. Toimialajohtajan viimeistellyt esitykset lautakunnille julkaistaan internetissä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan listalla 8.9 ja sivistyslautakunnan listalla 15.9.

Kaikkien kaupungin lauta- ja johtokuntien tulee tehdä talousarvioesityksensä 23.9 mennessä. Kaupunginjohtaja esittelee oman ehdotuksensa Jyväskylän kaupungin talousarvioksi 14.10. ja kaupunginhallitus oman esityksensä valtuustolle 21.11. Jyväskylän kaupunginvaltuusto päättää talousarviosta 28.11.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- sivistyksen toimialan toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 014 266 4033
- kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki, p. 014 266 4001
- kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva, p. 040 734 8106

31.8.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje