Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki veloittaa 1.9. alkaen käsittelymaksun liikasuoritusten palauttamisesta

Jyväskylän kaupunki veloittaa 1.9. alkaen käsittelymaksun liikasuoritusten palauttamisesta

Jyväskylän kaupungin Talouskeskus veloittaa 1.9.2016 alkaen seitsemän euron käsittelymaksun laskujen liikasuoritusten palauttamisesta asiakkaalle. Tyypillisesti liikasuoritus voi syntyä, jos esimerkiksi maksaa laskun vahingossa kahteen kertaan. Käsittelykulu peritään 1.9. alkaen mikäli liikasuoritus aiheutuu asiakkaan virheestä. Käsittelykulu perustuu kuluttaja-asiamiehen linjaukseen, jonka mukaan laskuttaja voi periä liikaa maksetun osuuden palauttamisesta aiheutuvat kohtuulliset kulut, jos virhe on johtunut kuluttajan huolimattomuudesta. Jyväskylän Talouskeskus lähettää vuosittain lähes 500 000 laskua ja liikasuorituksia käsitellään noin 2000 vuodessa.

Liikasuoritus voidaan kuitata ilman kuluja, jos asiakkaalla on samanaikaisesti muita avoimia laskuja. Mikäli avoimia saatavia ei liikasuorituksen saapuessa ole, liikasuoritusta ei voi jättää odottamaan seuraavaa mahdollista laskua.

Käsittelykulusta kerrotaan asiakkaalle liikasuoritustapauksissa lähetettävän tilinumerokyselyn yhteydessä. Alle 25 euron liikasuoritus palautetaan asiakkaalle ainoastaan pyynnöstä. Käsittelykuluilta välttyäkseen asiakkaan on esimerkiksi maksumuistutusta maksaessaan hyvä varmistaa, ettei ole jo maksanut alkuperäistä laskua laskun erääntymisen jälkeen.

Lisätietoja: Talouskeskus liikelaitoksen asiakaspalvelu, p. 014 266 0130

31.8.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje