Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän uusi nuorisovaltuusto valitaan 30.9. Ilmoittaudu ehdokkaaksi 23.9. mennessä

Jyväskylän uusi nuorisovaltuusto valitaan Huippukokouksessa 30.9.

–Jos paikka nuorten vaikuttamisen eturivissä kiinnostaa, ilmoittaudu ehdokkaaksi 23.9. mennessä

Jyväskylän uusi nuorisovaltuusto toimikaudelle 2016-2017 valitaan Huippukokouksessa 30.9. Nuorisovaltuusto tarjoaa 45 jyväskyläläiselle 13-20-vuotiaalle nuorelle eturivin paikan vaikuttaa nuoria koskeviin asioihin. Toiminnalla lisätään ja parannetaan nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia, huolehditaan että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa ja toimitaan sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä. Nuorisovaltuusto on Jyväskylän kaupunginhallituksen alainen toimikunta ja sen käytännön ohjauksesta vastaa nuorisopalvelut.

Koulut ja nuorisotilat valitsevat nuorisovaltuustoon omat edustajansa. Lisäksi viidelle vapaalle paikalle kenellä tahansa 13–20-vuotiaalla jyväskyläläisellä vaikuttamisesta kiinnostuneella nuorella on mahdollisuus asettaa itsensä ehdolle. Ehdokkaaksi vapaalle paikalle ilmoittaudutaan 23.9. mennessä osoitteessa nuva@jkl.fi.

Tule tapaamaan nuvalaisia ja kuulemaan, mitä nuorisovaltuustotyö on käytännössä

Nuorisovaltuuston edustajia on tavattavissa torstaina 1.9. klo 17-20 Veturitalleilla, Tirkistä talleille –tapahtumassa. Illan aikana on mahdollista tutustua nuorisovaltuuston lisäksi Veturitallien monipuoliseen toimintaan, pelitilaan, kulttuurikahvila Kiskoon sekä liikkuvaan nuorisotilaan eli Walkers-autoon.

Nuorisovaltuutetut ovat tavattavissa myös kävelykadulta perjantaina 2.9. klo 14. Tule jututtamaan nykyisiä nuvalaisia ja kuulemaan nuorten vaikuttamisen keinoista nuorisovaltuustotyön avulla sekä mitä nuorisovaltuustotyö on käytännössä.

Uusi nuorisovaltuusto aloittaa työnsä 11.10.

Uuden nuorisovaltuuston kokoonpano selviää 30.9. Huippukokouksessa. Valtuuston varsinainen toiminta käynnistyy ensimmäisessä kokouksessa 11.10., jolloin valitaan jäsenet hallitukseen ja muihin luottotehtäviin. Uusi nuorisovaltuusto ja hallitus saavat koulutusta tulevaan valtuustotyöhön Huippukokouksen jälkeen.

Lisätietoja:
varapuheenjohtaja Emilia Gråsten, nuorisovaltuusto, p. 014 266 4240
tiedottaja Joni Rossi, nuorisovaltuusto, p. 014 266 7515
koordinaattori - osallisuuskasvatus Eeva Mäntylä, nuorisopalvelut, p. 014 266 4230
www.jyvaskyla.fi/nuva

31.8.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje