Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Bangt Ahlforssin kirjoittama koskettavan lämmin komedia Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä saa ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 1.9.2016.

Bengt Ahlforsin kirjoittamaan pieneen näytelmään mahtuu koko ihmiselämä. Ikänsä lapsuudenkodissaan asuneen yksinäisen vanhan miehen tarinassa lämmin huumori ja haikeus kulkevat rinnakkain. Miehen arkiset pohdinnat kasvavat filosofiaksi ja matkaksi kohti merkityksellistä elämää. Ja lopulta se yksinäisyyskin helpottaa, yllättävällä tavalla.

Ahlforsin tekstin on suomentanut Lasse Pöysti, jolle se on alun perin kirjoitettu. Esityksen ohjaa Anssi Valtonen ja miehenä nähdään hurmaava Jorma Böök. – Tämä on sympaattinen tarina sympaattisesta herrasmiehestä, Jorma kiteyttää.

Yli kolmekymmentä näytelmää, kirjoja ja televisiokäsikirjoituksia kirjoittanut Bengt Ahlfors (s.1937) lukeutuu maamme menestyneimpien näytelmäkirjailijoiden joukkoon. Hänen näytelmiään on käännetty ja esitetty useilla eri kielillä ympäri maailmaa.

Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä – monologin kantaesitys oli Lilla Teaternissa 2007. Sitä on esitetty paitsi Suomessa myös Norjassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Saksassa, Skotlannissa, Virossa ja Venäjällä. Latvian ensi-ilta oli keväällä 2016.

Käsikirjoitus Bengt Ahlfors, suomennos Lasse Pöysti, ohjaus Anssi Valtonen, lavastus Karmo Mende, Anssi Valtonen ja Merja Levo. Puvut Merja Levo, äänet Ari Lampinen ja Anssi Valtonen, valot Asko Konttinen. Miehen roolissa Jorma Böök.


lisätietoja
ohjaaja Anssi Valtonen, p. 040 700 2849
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto/miesjokakieltaytyikayttamastahissia

kuvia
http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/miesjokakieltaytyikayttamastahissia.do


30.8.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje