Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kuraattori Teija Isohauta esittelee Jussi Heikkilän ja Simo Heikkilän RÄPPÄNÄn

Kuraattori Teija Isohauta esittelee Jussi Heikkilän ja Simo Heikkilän RÄPPÄNÄn

Näyttely on kiinnostava oppitunti siitä, miten samoja asioita voi käsitellä sekä taiteessa että muotoilussa – mikä sinänsä on itsestään selvää - mutta rinnastettuina tulevat konkreettisesti näkyviksi. Tärkeämpää kuitenkin on että veljesten tekeminen on kaunista ja ajatuksia herättävää – siis kauneus edellä!

Näyttely kertoo kahden keskisuomalaisen veljeksen tavasta nähdä maailma ja suhteuttaa heidän taiteensa ja muotoilunsa siihen. Molemmat, sekä Jussi että Simo, kantavat vastuuta luonnosta ja vakavasta asenteestaan huolimatta suodattavat tekemisensä toisaalta syvällisen pohdiskelun toisaalta lempeän huumorin sävyttämänä.

Näyttely toi esiin sen, että yhdistäviä tekijöitä on enemmän kuin ennalta arvioin. Olen aina tiennyt että Simo on äärimmäisen rehellinen suhteessa materiaaliin ja rakenteisiin - ne saavat reilusti näkyä. Ja niin on Jussikin, en vain ole tarkastellut hänen taidettaan aiemmin siitä näkökulmasta. Jussin tapa osoittaa asioita pienillä viitteillä näkyy myös Simon töissä, mutta en ole aina nähnyt niitä taiteen kautta, käyttöesineitä kun lopulta kuitenkin ovat.

-Teija Isohauta, RÄPPÄNÄ-näyttelyn kuraattori

Kuraattorinkierrokset

Alvar Aalto -museo,
Alvar Aallon katu 7, pe 2.9. klo 16.30–17.30
Jyväskylän taidemuseo,
Kauppakatu 23, pe 16.9. klo 16.30–17.30

vapaa pääsy


Kollaasi: Periferiadesign. 1. Jussi Heikkilä: Järvimaisema Korpilahdelta (ilta) 2008, puu, pigmentti. Jyväskylän taidemuseo. Kuva: Jari Kuskelin. 2. Simo Heikkilä: Tammipenkki, 1991. Kuva: Periferiadesign.

18.9. saakka
Jussi Heikkilä & Simo Heikkilä
RÄPPÄNÄ
Alvar Aalto -museo ja Jyväskylän taidemuseo

Jyväskylän taidemuseossa ja Alvar Aalto-museossa esillä oleva RÄPPÄNÄ-näyttely esittelee kuvataiteilija Jussi Heikkilän ja muotoilija Simo Heikkilän tuotantoa. Kahteen museoon jakautuva näyttely koostuu huonekaluista, valaisimista, valokuvista, taideteoksista, installaatioista, videoista ja haastatteluista. Heikkilöiltä on näyttelyssä esillä sekä retrospektiivistä aineistoa että uusia teoksia.

Näyttely on merkkipaalu Alvar Aalto -museon ja Jyväskylän taidemuseon pitkälle yhteiselle historialle, joka ulottuu viidenkymmenen vuoden taakse Alvar Aalto -museon kuvataideosaston perustamiseen. Kuvataideosasto itsenäistyi Jyväskylän taidemuseoksi vuonna 1998.

Näyttelypaikat, aukioloajat ja pääsymaksut:

Jyväskylän taidemuseon Holvi
Kauppakatu 23
avoinna ti–su klo 11–18
puh. 014 622 4391
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Alvar Aalto -museo
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti–su klo 11–18
puh. 040 135 6210
www.alvaraalto.fi/index.htm

Molempien museoiden peruslippu 6 € / museo. Näyttämällä kumman tahansa museon pääsymaksukuitin pääsee toiseen kahdella eurolla.
Vapaa pääsy aina perjantaisin.

Lisätietoja: Leena Lokka, puh. 050 5420527, leena.lokka(at)jkl.fi

26.8.2016Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje