Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tietokirjaraatilaiset Hilkka Hyttinen, Jussi Jäppinen, Ilkka Kulmala ja Johanna Mappes ruotivat viisi ajankohtaista tietokirjaa Jyväskylän pääkirjastossa 1.9.

Tietokirjaraatilaiset Hilkka Hyttinen, Jussi Jäppinen, Ilkka Kulmala ja Johanna Mappes ruotivat viisi ajankohtaista tietokirjaa Jyväskylän pääkirjastossa 1.9.

Jyväskylän pääkirjastoon kokoontuu asiantunteva raati arvioimaan Levyraadista tutulla formaatilla viisi ajankohtaista ja mielenkiintoista tietokirjaa torstaina 1.9. kello 18.30. Raatilaisina on neljä sanavalmista eri alojen asiantuntijaa: Jyväskylän kaupunginteatterin johtaja Hilkka Hyttinen, graafinen suunnittelija Jussi Jäppinen, Keskisuomalaisen urheilutoimittaja Ilkka Kulmala sekä Jyväskylän yliopiston evoluutioekologian professori Johanna Mappes.

Tietokirjaraati järjestetään Jyväskylän pääkirjaston (Vapaudenkatu 39–41) Tietotorilla, 2. kerros. Tilaisuuden juontaa kirjallisuuden läänintaiteilija Vesa Lahti. Tietokirjaraadin järjestävät Suomen tietokirjailijat ry sekä Jyväskylän kaupunginkirjasto.

Arvioitavat teokset:
- Paula Arvas & Voitto Ruohonen: Alussa oli murha. Johtolankoja rikoskirjallisuuteen (Gaudeamus 2016)
- Jouko Jokisalo: Euroopan radikaali oikeisto (Into Kustannus 2016)
- Kimmo Ohtonen: Karhu – voimaeläin (Docendo 2016)
- Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen: Viinakeittokirja (Atena 2016)
- Aapo Roselius, Oula Silvennoinen & Marko Tikka: Suomalaiset fasistit – mustan sarastuksen airuet (WSOY 2016).

Alussa oli murha tutkii rikoskirjallisuuden kehityskulkuja alun salapoliisi- ja arvoitusromaaneista nykyajan eko-, tekno- ja tieteistrillereihin. Mukana ovat tutut hahmot Sherlock Holmesista ja neiti Marplesta Harjunpäähän ja Harry Holeen.

Euroopan radikaali oikeisto -kirjassa tarkastellaan radikaalin oikeiston järjestöjä ja liikkeitä uusfasistisista ryhmittymistä oikeistopopulistisiin puolueisiin. Kirjassa pohditaan mm. mistä syistä radikaali oikeisto nousee ja mitkä ovat sen laajan kannatuksen taloudelliset, yhteiskunnalliset ja poliittiset taustatekijät.

Karhu – voimaeläin vie seuraamaan petojen elämää lähietäisyydeltä. Lukija tapaa niin sudet, ahmat kuin lukuisat muutkin metsän asukit. Tarinan pääosassa on metsän kuningas, jonka seurassa kirjailija Kimmo Ohtonen on päässyt viettämään lukuisia öitä korpimetsän hämärässä. Sävähdyttävät valokuvat värittävät kertomuksia elämästä karhun valtakunnassa.

Viinakeittokirja käy läpi viinalajit vodkista likööreihin, ja keventävinä välipaloina tarjoillaan tietoa esimerkiksi viinojen valmistuksesta ja historiasta. Kirjan reseptien raaka-aineet löytyvät mahdollisimman läheltä, ja annokset kypsyvät väkevissä alkoholeissa.

Suomalaiset fasistit – mustan sarastuksen airuet -kirjassa historioitsijat kartoittavat fasismin paikan Suomen historiassa. Käsittelyssä ovat niin henkilöt, aatteet kuin vaikutuskin. Kirjoittajat näyttävät, miten fasistinen aatemaailma levisi piilossa julkifasistien selän takana ja sai kannatusta ja tukea elinkeino- ja yhteiskuntaelämässä hyvissä asemissa olleilta henkilöiltä.

Tilaisuuden kesto on noin tunti. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätietoja:
Aapo Ruuttunen, informaatikko, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4146, aapo.ruuttunen[at]jkl.fi
Anu Mustonen, aluevastaava, Suomen tietokirjailijat ry, p. 050 564 9022

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
https://www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto/

http://www.suomentietokirjailijat.fi/

26.8.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje