Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Etälääkäripalvelu käynnistyy Vaajakoskella -Palvelun piirissä säännöllisen kotihoidon ja palveluasumisen asiakkaat

Etälääkäripalvelu käynnistyy Vaajakoskella
- Palvelun piirissä säännöllisen kotihoidon ja palveluasumisen asiakkaat

Jyväskylän kaupunki kilpailutti keväällä etälääkäripalvelun Vaajakosken alueen säännöllisen kotihoidon ja palveluasumisen asiakkaille. Palveluntuottajaksi valittiin Doctagon Oy. Toiminta alkaa Vaajakoskella 1. syyskuuta.

Uuden palvelun myötä jokaiselle Vaajakosken säännöllisen kotihoidon ja palveluasumisen asiakkaalle nimetään vastuulääkäri. Ensimmäinen hoidon tarpeen arviointi ja hoitosuunnitelman tekeminen tapahtuu asiakkaan kotona tai asiakkaan luona palveluasumisen yksikössä. Tämän jälkeen vastuulääkäri käy viikoittain puhelinkierrolla yhdessä hoitohenkilöstön kanssa läpi asiakkaiden terveydentilassa tapahtuneet muutokset.
Lisäksi asiakkaan hoidosta vastaava kotihoidon tai palveluasumisen hoitaja voi aina lääketieteellistä arviointia vaativissa tilanteissa ottaa yhteyttä Doctagon Oy:n lääkäriin. Lääkäri on hoitajien tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Doctagon Oy:n lääkäri arvioi aina ensin asiakkaan tilan ja hoidontarpeen sekä antaa ohjeita hoitajille ja tarvittaessa tekee lähetteen jatkohoitoon.

Vastuulääkäri arvioi yhteydenoton myötä mm. sitä, onko asiakkaan turvallista olla kotonaan, tarvitseeko hänen lääkitystä tai hoitoa muuttaa ja tarvitseeko hän päivystyksen lääkäripalvelua. Kotihoidon ja palveluasumisen hoitohenkilökunnan osaamista on lisätty tukemaan etälääkäritoimintaa. Hoitajat ottavat tarvittaessa lääkärin määräyksestä sydänfilmin, pikatulehdusarvon sekä hemoglobiinin.
-Asiakkaan kannalta on hyvä asia, että tutkimukset ja seurannat voidaan toteuttaa kotona, eikä asiakkaan voimia kuluttavaa terveyskeskuskäyntiä tarvita, kertoo Vaajakosken kotihoidon palveluesimies Sanna Liljeroos.
Etälääkäripalvelujen avulla voidaan Vaajakosken terveyskeskuksen resurssit kohdentaa muun väestön hoitoon. Kustannussäästöä pyritään saamaan välillisesti myös ensihoidon, päivystyskäyntien ja vuodeosastopäivien vähenemisellä. Vertailutieto osoittaa, että saatavilla oleva ympärivuorokautinen lääkäripalvelu vähentää kotihoidon ja palveluasumisen asiakkaiden erikoissairaanhoidon käyttöä sekä sairaankuljetusten tarvetta ja siten alentaa kokonaiskustannuksia.

Vaajakoskella säännöllisen kotihoidon piirissä on noin 160 asiakasta ja palvelutaloissa vajaa 90 asukasta.

Lisätietoja: palvelupäällikkö Pirkko Soidinmäki, kotiin annettavat palvelut, p. 014 266 3912 ja palvelupäällikkö Eeva-Liisa Saarman, ympärivuorokautinen asuminen ja hoito, puh 014 266 3825

25.8.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje