Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä Kotikartanossa ja Päivätuvalla eletään juhlien aikaa synttäreiden ja sadonkorjuujuhlien merkeissä perjantaina ja alkuviikosta

Jyväskylässä Kotikartanossa ja Päivätuvalla eletään juhlien aikaa synttäreiden ja sadonkorjuujuhlien merkeissä perjantaina ja alkuviikosta

Kehitysvammaisten ryhmäkoti Kotikartanossa juhlistetaan Kotikartanon 20-vuotista taivalta puutarhajuhlilla perjantaina 26.8. ja päivätoimintayksikkö Päivätuvan ja Kotikartanon väen sadonkorjuujuhlaa vietetään tiistaina 30.8.

Kotikartanon puutarhajuhlia vietetään perjantaina 26.8.

Kotikartanon ryhmäkoti täyttää 20 vuotta perjantaina 26.8. Merkkipäivää juhlistetaan puutarhajuhlilla ryhmäkodin asukkaiden ja omaisten kesken. Juhlaan on kutsuttu myös naapurustossa olevien ryhmäkotien asukkaat ja päivätoiminnan asiakkaat. Juhlaa vietetään musiikkiohjelman, kahvittelun ja pihapelien merkeissä sekä muistellen ryhmäkodin alkuaikoja.
– Puutarhajuhlat tuovat mukavaa vaihtelua ja virkistystä ryhmäkodin asukkaiden ja henkilökunnan normaaliin arkeen ja mahdollisuuden yhteisen ajan viettämiseen, kertoo palveluesimies Anna Leinonen.

Päivätuvan ja Kotikartanon kasvimaan satokauden päättymistä juhlistetaan tiistaina 30.8.

Kehitysvammaisten päivätoimintayksikkö Päivätuvan väki ja heidän omaisensa sekä asumisyksikkö Kotikartanon väki viettää tiistaina 30.8. klo 12–14 sadonkorjuujuhlaa. Päivätuvan asiakkaat ja Kotikartanon asukkaat ohjaajineen tekivät keväällä Kotikartanon pihaan kasvimaan, jossa on viljelty yrttejä, vihanneksia ja kukkia.

Kasvimaa on ollut mukava ja opettavainen päivätoiminnan asiakkaiden yhteinen projekti sekä myös Päivätuvan ja Kotikartanon yhteistyöprojekti.
– Kasvimaata on hoidettu yhdessä ja jokaisella ryhmällä on ollut oma vastuuviikkonsa, jolloin kasveja on kasteltu ja rikkaruohoja kitketty. Parhaan sadon olemme saaneet herneestä ja niitä olemme päässeet maistelemaan. Myös kukkia olemme saaneet maljakkoon, mutta osittain ötökät söivät satomme, toteaa ohjaaja Kirsi Tarhanen Päivätuvalta.

Kotikartanon ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista kodikasta palveluasumista niille kehitysvammaisille aikuisille, jotka tarvitsevat tukea, apua ja ohjausta itsenäiseen asumiseensa. Asukaspaikkoja Kotikartanossa on 14 asukkaalle ja yksi asukaspaikoista on tarkoitettu lyhytaikaiseen asumiseen.

Päivätuvan toiminta-ajatuksena on kehitysvammaisten henkilöiden omatoimisuuden edistäminen arjessa, työtaitojen ohjaaminen ja mielekkään viriketoiminnan järjestäminen aikuisille.

Kotikartano ja Päivätupa ovat Jyväskylän kaupungin vammaispalvelujen palveluja.

Lisätietoja:
Kotikartano: palveluesimies Anna Leinonen, p. 014 266 0759, 050 447 1174
Päivätupa: ohjaaja Kirsi Tarhanen, p. 014 266 1975

25.8.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje