Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » ”Pois alta risut ja männynkävyt” Jyväskylän Lasten Lysti on täällä taas

”Pois alta risut ja männynkävyt” Jyväskylän Lasten Lysti on täällä taas

Lasten Lysti on lapsiperheille suunnattu kulttuuriseikkailu, jonka ohjelma pitää sisällään roppakaupalla musiikkia, teatteria, tanssia, elokuvia, elämyksiä ja uusia ystäviä. Lystinpitoa kestää koko syksyn, aina elokuun lopusta jouluun saakka.

Kahdeksatta kertaa järjestettävän Lasten Lystin teemana humisee tänä vuonna metsä. Ohjelmisto on koottu ensimmäistä kertaa teeman ympärille, ja syksyn aikana ihmetelläänkin monenmoisia metsäneläviä, rymytään ryteiköissä, keikutaan puiden oksilla ja svengataan ötökkäorkesterin tahtiin.

Ruohonjuuritasolta liikkeelle

Lysti polkaistaan virallisesti käyntiin koko perheen vapaapääsyisellä starttikonsertilla torstaina 1.9. Tanssisali Lutakossa. Ötököistä muodostuva Päistikka-bändi, M.A. Muurahainen, Kärpänen, Mustikka, Käpylehmä ja Torvisieni, lupaa pistää tanssijalan vipattamaan niin rokilla, funkilla kuin discojytkeellä. Avauskonserttiin kannattaa saapua jo ihan siitäkin syystä, että kainaloon voi poimia uunituoreen Lasten Lysti -esitteen. Esitettä on jaossa myös ympäri kaupunkia mm. museoissa, kirjastoissa ja neuvoloissa.

Lysti-yleisön toiveesta yksi syksyn kohokohdista on Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!:n Metsään-konsertti sunnuntaina 30.10. kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Vuonna 2007 perustettu Ammuu! on todellinen uuden suomalaisen lastenmusiikin lippulaiva, ja tällä kertaa koko perhe lähtee Piippolan väen kanssa metsään, muttei sentään päin honkia. Konsertti on täynnä lauluja ja leikkejä metsän siimeksessä ja ripaus taikaa.

Diskoprinsessoja, niljakas nenätanssi ja Herra Hakkarainen

Lystin syksy on toden totta täynnä riemukasta ohjelmaa. Syyskuussa Lysti lyö hynttyyt yhteen Valon kaupunki -tapahtuman kanssa ja sen kunniaksi lauantaina 24.9. järjestetään ensimmäistä kertaa lasten Loistodisko Tanssisali Lutakossa. DJ vastaa hyvästä musasta ja uv-maalauspajassa voi viimeistellä oman diskotyylin.

Off/Balancen suosittu Hutiklubi puolestaan pitää huolen nauruhermojen kutittelusta lauantaina 1. lokakuuta Kulttuuriklubi Siperiassa. Improvisaatioon pohjautuvan Hutiklubin kohtaukset toteutetaan lapsiyleisön toiveiden pohjalta, joten luvassa voi hyvinkin olla niljakasta nenätanssia tai kauniita karhuja kesäjuhlissa.

Pyhäinpäivälauantaita 5.11. vietetään Herra Hakkaraisen seurassa Vaajakummun koululla. Monta kertaa Jyväskylässä vierailleen Linnateatterin mukana lavalle tassuttelee Mauri Kunnaksen lastenkirjoista tuttu unissakävelijä, joka tällä kertaa etsii itselleen mieluista harrastusta.

Marraskuun valopilkkuna hohtaa palkitun tanssiteatteri Glims & Glomsin vierailu Jyväskylässä. Sunnuntaina 27.11. kaupunginteatterin suuren näyttämön valaisee papulaBOX-teos, jossa sähäkät papulat tekevät tieteellisiä liiketestejä ja perehtyvät tanssien geometrian salaisuuksiin. Simo Heiskasen kuplivassa koreografiassa myös yleisö pääsee auttamaan papuloita pulmanratkaisussa.

Lasten Lystin syksyn koko ohjelma, lipputiedot ja lipunmyyntipaikat www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/lapset. Liput tilaisuuksiin kannattaa varata tai ostaa ennakkoon, koska paikkoja on rajoitetusti. Lähes kaikkiin tapahtumiin voi ostaa lippuja ennakkoon Lippupisteen myyntipaikoista.

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Maria Poikonen, p. 014 266 4043 / 040 738 3450, maria.poikonen(at)jkl.fi

24.8.2016Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje