Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän pääkirjaston Satupiknik valtaa Cygnaeuksenpuiston lauantaina 27.8.

Jyväskylän pääkirjaston Satupiknik valtaa Cygnaeuksenpuiston lauantaina 27.8.

Kaivelepa esiin viltti, eväskori, pillimehut ja kirjastokortti, koska ensi lauantaina on taas Satupiknikin aika! Jyväskylän pääkirjaston lastenosasto järjestää Satupiknikin 27.8. kello 11.00–15.00 pääkirjaston naapurissa Cygnaeuksenpuistossa. Luvassa on satujen kuuntelua, viltillä köllöttelyä, hyvien kirjojen lukemista, jalan alle menevää musiikkia ja ukulelen soiton alkeita. Ja mitä olisi Satupiknik ilman kirjastoautoa? Puistoon huristaa kirjastoautomme Aino, joten lukemistakin löytyy ihan läheltä. Tästä päivästä ei voi tulla muuta kuin hyvä päivä!

Satuhetkiä aikuisille ja lapsille

Kello 11.00 alkaa lasten satutunti. Istahda siis viltille ja kuuntele tarinaa. Se voi johdattaa arvaamattomiin seikkailuihin! Myös aikuiset saavat oman satutuntinsa, joka sopii myös lapsosille. Hengähdä hetki kuunnellen Marja-Kaisan valitsemia lintuaiheisia teoksia ääneen luettuna. Samalla saat hyviä lukuvinkkejä. Aikuisten satutunti alkaa kello 13.00.

Teatteri Pikkirii ja Kirjastomiesten ukuleletyöpaja laittavat jalan vipattamaan

Kirjastomiehet Aapo ja Ari tuovat Satupiknikille pinon iloisen värisiä soittimia ukuleletyöpajaan, joka alkaa kello 12.00. Tule kuuntelemaan ja kokeilemaan minkälaisia melodioita ukulelesta syntyy. Voit tuoda myös oman soittimesi. Työpajan kesto on noin 30 minuuttia.

Teatteri Pikkirii menee ympäri ämpäri kello 14.00 alkavassa esityksessään, joka johdattaa taaperot hiekkalaatikolta uusiin seikkailuihin. Esitys koostuu runoista ja lauluista. Runot ovat Anna-Mari Kaskisen käsialaa, ja musiikista esityksessä vastaa Anne Federley. Esitys kestää noin 30 minuuttia.

Cygnaeuksenpuisto sijaitsee Cygnaeuksen- ja Vapaudenkadun kulmauksessa. Sateen sattuessa vietämme Satupiknikiä pääkirjaston Minnansalissa (1. krs. Vapaudenkatu 39–41, Jyväskylä). Halutessasi voit pukeutua Satupiknikille satuhahmoksi, mutta olet lämpimästi tervetullut myös omana itsenäsi.

Satupiknik on lauantaina myös osa kaupungin pisintä temppurataa

Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry. järjestää lapsiperheille suunnatun tapahtuman, jonka toimintapisteissä lapset pääsevät leikkimään, pelaamaan ja kokeilemaan erilaisia harrastuksia. Näistä toimintapisteistä muodostuu kaupungin pisin temppurata. Satupiknikillä saa leiman temppuratapassiinsa kello 11.00–15.00 soittamalla kolme erilaista sointua ukulelella (ohjeet kirjastoauto Ainossa) tai askartelemalla itselleen rintanapin kirjaston henkilökunnan opastuksella.

Satupiknikin ohjelma

klo 11.00 Lasten satutunti
klo 12.00 Kirjastomiesten ukuleletyöpaja
klo 13.00 Aikuisten satutunti
klo 14.00 Pikkirii - Ympäri Ämpäri: runoja ja lauluja

Satupiknikille on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:
Katri Niskanen, kirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, katri.niskanen[at]jkl.fi
Hanna-Leena Majuri-Jantunen, erikoiskirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, hanna-leena.majuri-jantunen[at].jkl.fi

Molemmat tavoitettavissa numerosta 014 266 4114.

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
https://www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto/

23.8.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje