Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Syksyn uutuusmusikaalin avoin harjoitus käynnistää Teatteritiistait Jyväskylän kaupunginteatterissa

Syksyn uutuusmusikaalin avoin harjoitus käynnistää Teatteritiistait

Jyväskylän kaupunginteatterin uutuusmusikaali on Sirkku Peltolan kirjoittama ja Iiro Rantalan säveltämä Ansa. Laulujen sanat ovat Heikki Salon käsialaa. Syyskauden ensimmäisessä Teatteritiistaissa 23.8. yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan musikaalin harjoitusta. – Perinteisin menoin kokoonnumme ylälämpiöön, josta siirrymme suurelle näyttämölle seuraamaan tekemistä n. tunniksi. Harjoitus alkaa klo 19. Tämän jälkeen esityksen ohjaaja Fiikka Forsman tulee parinkymmen minuutin ajaksi ylälämpiöön yleisön haastateltavaksi, teatterikuraattori Antti Niskanen kertoo.

Ansa on pisteliään koominen kuvaus siitä miten suomalaista elintarviketeollisuutta ajetaan alas globalisaation nimissä. – Teksti on nasta. Se on samaan aikaan sarkastinen ja ironinen, kevyt ja hilpeä. Sanoma kepeyden alla on vahva ja ajankohtainen, ohjaaja Fiikka Forsman luonnehtii. Päähenkilönä on myslivälipalapatukkalinjan työntekijä, Ansa Vallittu, yksinäinen ja hyvä ihminen, jonka lipeväkielinen yrityskonsultti saa pois raiteiltaan. Pääroolissa Ansa Vallittuna vierailee Tarja Matilainen. Esityksen musiikkimaailma on svengaava ja ulottuu iskelmästä jazziin ja tangoon.

Esityksen kapellimestarina toimii Lasse Hirvi ja sen muusta taiteellisesta suunnittelusta vastaavat Karmo Mende (lavastus), Tellervo Syrjäkari (puvut), Sonja Pakalén (koreografia), Tuukka Toijanniemi (valot) sekä Mika Filpus (äänet). Musikaali perustuu Kun tyttö on hyvä -musiikkinäytelmään ja Patukkaooppera-musikaaliin. Ansan ensi-ilta Jyväskylässä on 10.9. klo 19 suurella näyttämöllä.

Tilaisuus on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy. Teatteriravintola on auki, joten ennen tai jälkeen harjoituksen seuraamisen on mainio tilaisuus nautiskella iltakahvit.

Lisätietoja
teatterikuraattori Antti Niskanen, (014) 266 1925, 050 413 8027
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto/ansa


18.8.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje