Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginkirjaston Internet tutuksi -koulutukset antavat vauhtia internetin monipuolisempaan käyttöön

Jyväskylän kaupunginkirjaston Internet tutuksi -koulutukset antavat vauhtia internetin monipuolisempaan käyttöön

Mitä Jyväskylän seudulla voi tehdä ja minne mennä? Mitä internetissä tehdään ja miten sieltä löytyy tietoa? Haluaisitko vaikuttaa asioihin verkossa, mutta et tiedä mistä aloittaa? Jyväskylän kaupunginkirjaston maksuttomissa koulutuksissa tutustutaan näihin teemoihin ja moniin muihin internetin käytön mahdollisuuksiin. Syksyn aikana järjestetään kymmenen eri sisältöistä koulutusta mm. internetin peruskäyttöön, kirjablogeihin, sosiaaliseen mediaan ja luontoretkeilyyn liittyen.

Syksyn ensimmäinen koulutus järjestetään torstaina 25.8. pääkirjastossa vasta-alkajille suunnatulla internetin käyttökoulutuksella. Hyvä vinkki luonnonystäville on Luonto netissä -koulutus, jossa saa hyödyllistä tietoa retkeilypaikkojen etsimiseen sekä luontoaiheisiin sivustoihin, jos haluaa tutkia kasveja ja ötököiden elämää kotisohvalta käsin. Lukuvinkkejä ja kirjablogeja -koulutuksesta saa tärppejä hyvään kirjallisuuteen. Digitoitua paikallishistoriaa -koulutus kuljettaa perinteisten joululehtien tunnelmalliseen maailmaan ja Albumit auki -kuvakokoelmaan, joka tarjoaa nostalgisen kattauksen menneistä ajoista.

Koulutuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon

Internet vasta-alkajille -koulutuksessa harjaannutaan perusasioihin, muissa koulutuksissa on hyvä hallita internetin käytön perusteet. Koulutukset koostuvat lyhyistä luento-osuuksista ja käytännön harjoituksista. Opetustilan rajallisen paikkamäärän vuoksi koulutuksiin on ilmoittauduttava etukäteen pääkirjaston tietopalvelussa, p. 014 266 4104. Koulutukset pidetään pääkirjaston opetusstudiossa, musiikkiosaston vieressä, Vapaudenkatu 39–41, 3. krs., Jyväskylä.

Tarkemmat tiedot koulutusten ajankohdista ja sisällöistä löytyvät kirjaston www-sivuilta www.jyvaskyla.fi/kirjasto/tiedonhaunopetus/koulutuskalenteri. Koulutusesitteitä saa myös kaupunginkirjaston toimipisteistä.

Lisätietoja:
Mari Vuorinen, pedagoginen informaatikko
Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
p. 014 266 4129 ja tietopalvelu p. 014 266 4104

etunimi.sukunimi@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kirjasto

18.8.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje