Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginhallituksen päätöksiä 15.8.2016

Jyväskylän kaupunginhallituksen päätöksiä 15.8.2016

Jyväskylän kaupungin edustajien valitseminen Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun käynnistämiskokoukseen 16.8.2016 sekä Keski-Suomen maakunnan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua ohjaavaan poliittiseen ohjausryhmään

Keski-Suomen liiton puheenjohtajisto kutsui 28.6.2016 ministeriön kirjeessä 26.5.2016 mainitut osapuolet keskustelemaan jo käynnissä olevan sote-valmistelun ja uuden maakunnan esivalmistelun yhteensovittamisesta.

Neuvonpidossa sovittiin sote- ja maakuntauudistusta valmistelevan poliittisen ohjausryhmän asettamisesta seuraavin periaattein:
- ohjausryhmässä on 25 henkilöä,
- kaikki Keski-Suomen kunnat tulee olla edustettuina (alueellinen edustavuus),
- edustajina ovat kuntavaaleissa (2012) valitut valtuutetut,
- ohjausryhmän kokoonpano vastaa kuntavaalien (2012) tulosta (poliittinen edustavuus; D'Hondt),
- sukupuolten tasa-arvo huomioidaan.

Puolueiden piirijärjestöt ovat valmistelleet ohjausryhmän kokoonpanoa. Piirijärjestöjen kokouksessa 2.8.2016 on esitetty suositus sote- ja maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän kuntakohtaiseen paikkajakoon. Keski-Suomen liiton 16.8.2016 koollekutsumassa kokouksessa on tavoitteena nimetä Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen ohjausryhmä ja määrittää sille tehtävät.

Kaupunginjohtaja Koivisto teki kokouksessa muutetun päätösehdotuksen.

Kaupunginhallitus päätti seuraavaa:

1. Kaupunginhallitus päätti nimetä Jyväskylän kaupungin edustajat 16.8.2016 pidettävään Keski-Suomen kuntien ja muiden Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistukseen liittyvien organisaatioiden yhteiseen kokoukseen.
2. Kaupunginhallitus päätti nimetä Jyväskylän kaupungin jäsenet ja varajäsenet Keski-Suomen maakunnan sote- ja maakuntauudistusta ohjaavaan poliittiseen ohjausryhmään.
3. Kaupunginhallitus antoi Jyväskylän kaupungin edustajille 16.8.2016 kokoukseen seuraavat ohjeet:
· Uudistuksen jatkovalmistelussa on olennaista, että jo meneillään oleva sote-uudistuksen valmistelu ja käynnistyvä uuden maakunnan valmistelu ja sen johtaminen sovitetaan yhteen. Yhteinen johtaminen tarkoittaa yhteistä poliittista ohjausryhmää ja yhteistä virkamiehistä koostuvaa, valmistelevaa työvaliokuntaa ja työryhmiä.
· Ohjausryhmän varajäsenillä tulee olla puhe- ja läsnäolo-oikeus ohjausryhmän kokouksissa.
· Ohjausryhmän käsittelyyn tulevia asioita valmistelevassa sihteeristössä tulee olla kuntien virkamiesedustus.
4. Jyväskylän kaupungin edustajien palkkioiden ja korvausten maksamisessa sovelletaan Jyväskylän kaupungin luottamushenkilöiden palkkiosääntöä.

Kaupunginhallitus nimesi kaupungin edustajiksi 16.8.2016 pidettävään Keski-Suomen kuntien ja muiden Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistukseen liittyvien organisaatioiden yhteiseen kokoukseen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pauli Partasen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkisen ja kaupunginjohtaja Timo Koiviston.

Kaupunginhallitus nimesi Jyväskylän kaupungin jäseniksi ja varajäseniksi Keski-Suomen maakunnan sote- ja maakuntauudistusta ohjaavaan poliittiseen ohjausryhmään seuraavat:

Jari Colliander, jäsen (Kesk.)
Riitta Mäkinen, jäsen (SDP)
Meri Lumela, jäsen (Vihr.)
Tuulia Kuntsi, varajäsen (Kesk.)
Pauli Partanen, varajäsen (KOK)
Eila Tiainen, varajäsen (Vas.)

Kaupunginhallituksen esityslista:
http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=2879

Lisätietoja:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen, p. 044 2848 504
kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jaakko Selin, p. 0400 778 779
kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Meri Lumela, p. 050 554 7167
kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 014 266 1501

15.8.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje