Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taideapteekissa tarjoillaan nostalgiaa ja uusia virikkeitä jyväskyläläisille ikäihmisille

Taideapteekissa tarjoillaan nostalgiaa ja uusia virikkeitä jyväskyläläisille ikäihmisille

Ikäihmisille suunnatun kulttuuripalvelu Taideapteekin syyskauden ohjelma tarjoaa virikkeitä arkeen sekä innostaa monipuolisuudellaan. Työpajojen ja esitysten estradeina toimivat eri puolilla kaupunkia sijaitsevat päiväkeskukset. Kaupungin kulttuuripalveluiden ja vanhuspalveluiden yhteistyössä tuottama tarjonta on kaikille avointa ja tilaisuuksiin on vapaa ja esteetön pääsy.

Taideapteekin esiintyjäkaartiin kuuluu laaja joukko Jyväskylän ja lähikuntien taiteilijoita. Suositun musiikkiohjelman lisäksi ohjelmassa on teatteria, draamaa ja tanssia.

– Yksi omista suosikeistani on trubaduuri Aaro Vuotilan Koulumuistoja konsertti, jota varten hän on kerännyt muistoja kouluajoista 1940–1980-luvuilta, vinkkaa Taideapteekin tuottaja Terho Valkonen Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluista.

Valkonen suositteleekin konserttia kaikille musiikista kiinnostuneille.

– Aaro hyödyntää esityksessään muun muassa looper-pedaalia, joka jää toistamaan hänen kitaralla soittamia sointuja ja säveliä uudelleen ja uudelleen laulun taustalle. Sellaista ei ole varmasti päiväkeskuksissa usein kuultu.

Taideapteekin esite kokoaa ikäihmisten ohjelman yksiin kansiin

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelujen ja vanhuspalvelujen tarjoaman ohjelman lisäksi Taideapteekki-esitteestä löytyy muiden kaupungin toimijoiden, kuten kansalaisopiston, kirjaston, teatterin, museoiden ja Jyväskylä Sinfonian ikäihmisten kulttuuritarjonta.

Taideapteekin ohjelmistoon kuuluvat myös avoimet Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet ja Kino Hopean elokuvaesitykset Minnansalissa sekä pitkäaikaishoidon ja tehostetun palveluasumisen yksiköissä toteutettava kulttuuriohjelma, joka on suunnattu osastojen asukkaille ja heidän omaisilleen.

Esitteen jakelupaikkoja ovat päiväkeskukset, kirjastot, yhteispalvelupisteet, terveysasemat ja kulttuurikohteet Jyväskylässä.

Taideapteekki-esite sähköisessä muodossa http://jyvaskyla.netpaper.fi/3092
Taideapteekin ohjelma verkossa www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/taideapteekki/ohjelma
Taideapteekin esitteen kannen maalaus, jota voi tarvittaessa käyttää kuvituksena http://bit.ly/1Sdgf9F

Lisätietoja
kulttuurituottaja Terho Valkonen, p. 014 266 4045, terho.valkonen[at]jkl.fi

15.8.2016Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje