Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto Anna Ruthille ja Juho Jäppiselle. Kiitokset kulttuurityöstä –tunnustus baari Vakiopaineelle

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto Anna Ruthille ja Juho Jäppiselle. Kiitokset kulttuurityöstä –tunnustus baari Vakiopaineelle

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto myönnettiin tänä vuonna taiteilijapariskunta Anna Ruthille ja Juho Jäppiselle. Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustus annetaan baari Vakiopaineelle. Päätökset tehtiin kulttuuri- ja liikuntalautakunnan kokouksessa maaliskuussa. Kulttuuripalkinto on suuruudeltaan 5000 euroa ja se luovutetaan Ruthille ja Jäppiselle perjantaina 12.8. klo 18 baari Vakiopaineessa (Kauppakatu 6). Samassa tilaisuudessa luovutetaan myös Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustus Vakiopaineelle.

Monipuolinen taiteilijapari tuo nykytaiteen kaupunkitilaan

Anna Ruthin ja Juho Jäppisen lähtökohtana toimii korkealaatuisen nykytaiteen läsnäolon ja saavutettavuuden lisääminen Jyväskylässä. Taiteilijapariskunta lähestyy kaupunkia ja kaupunkitilaa leikkipaikkana, jossa kaikki on mahdollista ja kaikkea voi kokeilla. Heidän toteuttamansa lyhytaikaiset näyttelyt, taiteilijaresidenssit ja hankkeet ovat tarjonneet uusia ja yllättäviä paikkoja sekä tapoja kohdata nykytaidetta ja -taiteilijoita. Samalla ne ovat tuoneet energiaa ja elämää keskustassa väliaikaisesti tyhjillään oleviin liiketiloihin.

Ruthin ja Jäppisen projektien myötä Jyväskylässä on työskennellyt puolensataa taiteilijaa, joista suurin osa Suomen rajojen ulkopuolelta. Näyttelyihin on osallistunut yli 500 taiteilijaa eri puolilta maailmaa. Pariskunnan kodissa toteutettava House Games -triennaali alkoi 2005 ja väliaikaisesti tyhjillään olevissa liiketiloissa toteutettava ei-kaupallinen nykytaidegalleria-konsepti Äkkigalleria aloitti toimintansa 2009. Kansainvälistä nykyvalokuvaa esittelevä Laatikkomo-galleria käynnistyi 2013 ja vuosittain järjestettävä Kirkkopuisto Photo Annual tuo Jyväskylään kansainvälisen valokuvaajan kolmen viikon residenssiin, jonka aikana syntyneet kuvat ovat esillä Kirkkopuistossa.

ti-la2016 on taitelijapariskunnan uusin projekti, jossa järjestetään suomalaisen nykytaiteen näyttely vuoden jokaisella viikolla. Yhteensä 52 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää toteuttaa viikon kestävän näyttelyn Kauppakatu 19:ssä. Näyttelyssä esitellään suomalaisen nykytaiteen kirjo sen kirkkaimmista tähdistä tulevaisuuden tekijöihin.

Anna Ruth on suorittanut taideopinnot Emily Carr University of Art and Design -yliopistossa Kanadassa ja valmistunut taiteen maisteriksi 1998 École Supériure des Beaux arts de Cornouaille -oppilaitoksesta Ranskassa. Hän on osallistunut näyttelyihin Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Afrikassa. Juho Jäppinen on graafinen suunnittelija ja valokuvaaja. Hän on osallistunut kymmenien kirjojen ulkoasujen suunnitteluun ja kirjojen taittamiseen sekä pitänyt useita valokuvanäyttelyitä.

Baari Vakiopaine kaupungin kulttuurielämän keskiössä

Vuonna 1992 Kauppakadun yläpäähän perustettu baari Vakiopaine on toiminut alusta saakka Jyväskylän kulttuurielämän keskiössä. Baari kokoaa eri kulttuurialojen ihmisiä yhteen tavalla, joka Suomen mittakaavassa on harvinaista. Vakiopaineen omistajana toimii nykyisin Pauliina Siekkinen yhdessä miehensä Matti Perälän kanssa.

Vakiopaineessa tarjotaan kulttuuria kolmessa kerroksessa. Alakerran teatteritilassa jyväskyläläiset harrastajateatterit esittävät näytelmiä ja katutason ja yläkerran seinillä on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Katutasossa järjestetään viikoittain konsertteja ja muita tapahtumia.

Lisätietoja:
kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Mari Aholainen, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 4040, mari.aholainen[at]jkl.fi

10.8.2016Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje